Πακιστάν: Νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση ανήμερα των εκλογών

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 08:46
UPD:09:54
REUTERS
A- A A+

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης στο Καράτσι κατά υποψήφιου κοσμικού προσανατολισμού κόμματος, σήμερα, ημέρα διεξαγωγής των ιστορικών βουλευτικών εκλογών στο Πακιστάν.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πακιστάν: 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Καράτσι

Αποσβολωμένος ένας πατέρας κρατά στην αγκαλιά του νεκρό παιδί του, μετά τη βομβιστική επίθεση στο Καράτσι. Τ' ασθενοφόρα γεμίζουν από τραυματίες, που τους διακομίζουν στα νοσοκομεία. Δύο ώρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας έκρηξη βόμβας συγκλονίζει κτίριο στο κέντρο της πακιστανικής πόλης, όπου στεγάζεται το γραφεί του Αμανουλά Μασούντ, υποψηφίου του αριστερού Εθνικιστικού Κόμματος Αουάμι. Ο ίδιος γλιτώνει με μερικά τραύματα. Αλλά από την επίθεση σκοτώνονται ένδεκα άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίζονται.

Πρόκειται για την πρώτη βομβιστική ενέργεια που καταγράφεται κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, για την οποία οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιχειρήσουν επιθέσεις.

REUTERS/JULIE NOCE

Ο υποψήφιος που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης, ανήκει στο κοσμικό κόμμα ΑΝΡ της εθνότητας Παστούν, από την οποία αντλούν κατά κύριο λόγο τους μαχητές τους οι Ταλιμπάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή