Μπαγκλαντές: Επαναλειτουργούν οι κλωστοϋφαντουργίες

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 08:16
UPD:09:11
REUTERS/ANDREW BIRAJ

Αστυνομικός δείχνει τα συντρίμμια του κατεστραμμένου οκταώροφου κτηρίου στο Σαβάρ.

A- A A+

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι κλωστοϋφαντουργίες στο Μπαγκλαντές, οκτώ ημέρες μετά από την κατάρρευση κτηρίου με βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων που στοίχισε τη ζωή σε 427 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος.

«Όλα τα εργοστάσια άνοιξαν σήμερα και οι εργάτες επέστρεψαν στην εργασία τους», δήλωσε ο Σαχιμπουλάχ Αζίμ, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών και Εξαγωγέων Ενδυμάτων του Μπανγκλαντές.

«Δεν έγιναν διαδηλώσεις ή βιαιότητες», διευκρίνισε ο ίδιος.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Ζητούν το θάνατο του ιδιοκτήτη του ιδιοκτήτη του κτιρίου που κατέρρευσε

Χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές την Εργατική Πρωτομαγιά, απαιτώντας την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στην εργασία αλλά και την καταδίκη σε θάνατο του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας ενδυμάτων που κατέρρευσε, σπέρνοντας το θάνατο σε 386 άτομα και 2500 τραυματιών από την κατάρρευση του κτιρίου την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, Μοχάμεντ Ράνα κρατείται και ανακρίνεται από την αστυνομία. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργάτες, με μηνιαίο μισθό μικρότερο των 40 δολαρίων, βγήκαν στους δρόμους μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας, ενώ βανδαλισμοί σημειώθηκαν σε πολλά εργοστάσια.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μαύρη Πρωτομαγιά στο Μπαγκλαντές

Με αφορμή την επέτειο της Πρωτομαγιάς, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα και εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον άδικο χαμό των σκληρά εργαζομένων.

Χθες Πρωτομαγιά δεκάδες χιλιάδες εργάτες διαδήλωσαν στην Ντάκα, αλλά δεν σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

Η πρωθυπουργός της χώρας Σεΐχ Χασίνα απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους εργάτες να επιστρέψουν στα εργοστάσια,  «αλλιώς», όπως δήλωσε, «θα χάσουν τη δουλειά τους».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή