Μπαγκλαντές: Οργισμένο πλήθος εναντίον του ιδιοκτήτη του οκταώροφου κτηρίου

Οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και θα ανακριθεί επί δεκαπενθήμερο
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 21:04
UPD:21:08
REUTERS
A- A A+

Αντιμέτωπος με οργισμένο πλήθος ήλθε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου το οποίο κατέρρευσε την Τετάρτη στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, συμπαρασύροντας στο θάνατο εκατοντάδες εργαζόμενους σε μονάδες παραγωγής ενδυμάτων.

Ο Μοχάμεντ Σόχελ Ράνα, φορώντας αστυνομικό κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία διέταξε την κράτησή του για 15 ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκρισή του από την αστυνομία.

REUTERS
Μπαγκλαντές: Ενώπιον της Δικαιοσύνης o ιδιοκτήτης του κτηρίου

Αντιμέτωπος με οργισμένο πλήθος ήλθε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου το οποίο κατέρρευσε την Τετάρτη στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, συμπαρασύροντας στο θάνατο εκατοντάδες εργαζόμενους σε μονάδες παραγωγής ενδυμάτων. Ο Μοχάμεντ Σόχελ Ράνα, φορώντας αστυνομικό κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία διέταξε την κράτησή του για 15 ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκρισή του από την αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη την Κυριακή κοντά στα σύνορα του Μπαγκλαντές με την Ινδία, ενώ διέφευγε των αρχών μετά την κατάρρευση του οκτώροφου κτηρίου του στην Ντάκα στις 24 Απριλίου.

Πρόκειται για τοπικό ηγέτη της νεολαίας του κόμματος του πρωθυπουργού «Λίγκα Αγουάμι», ο οποίος μεταφέρθηκε την ημέρα της σύλληψής του στην Ντάκα με ελικόπτερο και φορώντας χειροπέδες.

Ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων προστάτεψε τον Ράνα από το οργισμένο πλήθος που φώναζε έξαλλο εναντίον του στο χώρο πέριξ των δικαστηρίων.

REUTERS
Στους 378 ανήλθαν οι νεκροί στο Μπανγκλαντές

Στους 379 νεκρούς ανέρχεται ο τελευταίος τραγικός απολογισμός της τραγωδίας από κατάρρευση κτηρίου στο Μπανγκλαντές. Τα συνεργεία διάσωσης ανακοίνωσαν χθες ότι πλέον δεν υπάρχουν ενδείξεις ζωής κάτω από τα ερείπια.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, παράνομη δόμηση και για το γεγονός ότι έπεισε τους εργάτες να εισέλθουν σε επικίνδυνο κτήριο.

Μαζί με τον Μ.Σ. Ράνα, έχουν συλληφθεί άλλοι επτά κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση.

Ο πατέρας του, Αμπντούλ Καλέκ, καθώς και τέσσερα διευθυντικά στελέχη εργοστασίων τα οποία στεγάζονταν στο κτήριο, βρίσκονται ανάμεσά τους.

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι φέρονται να βρίσκονταν εντός του συγκροτήματος Rana Plaza όταν εκείνο κατέρρευσε.

Τα συνεργεία διάσωσης στο Μπανγκλαντές ανέσυραν την Παρασκευή 45 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια οκταώροφου κτιρίου το οποίο κατέρρευσε την Τετάρτη κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Εξ αυτών, 2,430 είναι επιβεβαιωμένα ζωντανοί, ωστόσο εκατοντάδες είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι.

Την ίδια ώρα, οι αρχές του Μπαγκλαντές δίνουν ελάχιστες ελπίδες στην ανεύρεση άλλων επιζώντων στα συντρίμμια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή