Μώραλης: «Υπάρχουν προβλήματα με τους φακέλους αρκετών ομάδων»

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 15:48
UPD:15:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ Γ. ΠΛΕΓΑΣ

Όσον αφορά τις ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους φακέλους τους, ο Γιάννης Μώραλης, επισήμανε; «Νομίζω πως η εικόνα είναι παρόμοια με αυτή της περασμένης περιόδου. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που φαίνεται να έχουν προβλήματα από πολύ μικρά ως πολύ μεγάλα στους φακέλους τους. Αυτό θα το δούμε προσεχώς».

A- A A+

Το πρόβλημα της αδειοδότησης ομάδων της Σούπερ Λίγκας αναμένεται να απασχολήσει και πάλι μετά τη λήξη των πλέι οφ, καθώς όπως δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Μώραλης, 6-7 από αυτές έχουν ελλειπείς φακέλους.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 20, ενώ αποκάλυψε ότι οι ποινές για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτούνται δεν θα είναι εξοντωτικές.

Για την αλλαγή έδρας που αποφασίστηκε ξαφνικά του μπαράζ, Παναθηναϊκός-Ξάνθη, για την 6η θέση, ο Γιάννης Μώραλης εξήγησε: «Ενώ είχαμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία, τελικά υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε έδρα. Υπήρξε καλή συνεργασία μεταξύ Παναθηναϊκού, Ξάνθης και Σούπερ Λίγκας και συμφωνήσαμε αρχικά για την ημέρα και το γήπεδο της Λάρισας. Όλα ήταν έτοιμα, αλλά χθες το πρωί, όταν μπήκαμε στις λεπτομέρειες για τιμές εισιτηρίων, ποσοστά, διασφαλίσεις κλπ., η ιδιοκτησία του AEL FC Arena είχε απαιτήσεις που κρίθηκαν από τις ομάδες υπερβολικές. Συμφωνήσαμε και τα τρία μέρη να γίνει το ματς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ήταν πρόταση της Ξάνθης να γίνει το ματς σε αυτό το γήπεδο». 

Στο σημείο εκείνο ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε πως «θεωρώ πως είναι απαραίτητο το μπαράζ. Αν μία από τις τέσσερις ομάδες των play offs δεν έπαιρναν άδεια, δεν θα μπορούσαν ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη να κρατήσουν τους παίκτες τους μέχρι τις αρχές Ιουνίου για να παίζουν μπαράζ. Στη Σούπερ Λίγκα αποφασίσαμε όλοι μαζί να γίνει το μπαράζ πριν την έναρξη των play offs, ώστε αν χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι».

Για τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες που δεν θα αδειοδοτούνται είπε: «Μέχρι πέρυσι η ομάδα που δεν έπαιρνε άδεια υποβιβαζόταν απευθείας. Αλλάξαμε τον κανονισμό και βάλαμε ως ποινή τον περιορισμό μεταγραφών. Αυτό λειτούργησε θετικά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και αγωνιστικά, αν εξαιρέσουμε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Συζητήσαμε φέτος ότι οι ομάδες που συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα μπορούν να κάνουν επιπλέον τέσσερις επεκτάσεις-ανανεώσεις συμβολαίων μέσα στη σεζόν. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία. Οι ομάδες είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον τους. Ο συνεταιρισμός δεν μπορεί να σώσει καμία ομάδα, αν αυτή δεν περιορίσει τα έξοδά της».

Όσον αφορά τις ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους φακέλους τους, ο Γιάννης Μώραλης, επισήμανε; «Νομίζω πως η εικόνα είναι παρόμοια με αυτή της περασμένης περιόδου. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που φαίνεται να έχουν προβλήματα από πολύ μικρά ως πολύ μεγάλα στους φακέλους τους. Αυτό θα το δούμε προσεχώς».

Επίσης τόνισε ότι η καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη θα εξεταστεί από τη Λίγκα μετά τα πλέι οφ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι εφικτή η αύηξηση των ομάδων σε 20. «Για μία διετία τουλάχιστον θα υπάρχουν 18 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει όμως από τώρα να δούμε τι θα γίνει μετά. Πρόταση δική μου είναι να γίνουν μετά 16 οι ομάδες. Θεωρώ πως δεν μπορεί το πρωτάθλημα να σηκώσει 18 ομάδες με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού.

-

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις