Σούπερ Λίγκα: Πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων παρουσίασε ο Γ. Μώραλης

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 18:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης (δεξιά) με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου αιμοδοσίας,  Λεωνίδα Ανωμερίτη κατα την διάρκεια συνεντευξη τύπουμε θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

A- A A+

Δύο πρωτοβουλίες της Σούπερ Λίγκας που στοχεύουν στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των φιλάθλων παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Μώραλης.

Η πρώτη αφορά το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας, δράση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε όλα τα γήπεδα των ΠΑΕ-μελών, στις αναμετρήσεις της 29ης και 30ής αγωνιστικής. Τα συνεργεία αιμοδοσίας θα βρίσκονται στα γήπεδα τις ημέρες των αγώνων από τις 15:00 έως και τις 18:00.

Η δεύτερη πρωτοβουλία είναι το πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι» και την ανάδειξη συμπεριφορών που το αναδεικνύουν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, σε πρώτη φάση σε σχολεία της Αττικής, με στόχο να επεκταθεί στο μέλλον σε όλες τις πόλεις των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Γιάννης Μώραλης, υπογράμμισε ότι «στόχος της Σούπερ Λίγκας είναι να συμβάλλει στην κινητοποίηση για το έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα του "Ευ Αγωνίζεσθαι" θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση σε σχολεία της Αττικής, σε συνεργασία με τις ομάδες, με στόχο να επεκταθεί αργότερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας».

«Βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να μάθουν τα παιδιά στα σχολεία τις αξίες του φερ πλέι, καθώς αποτελούν βασικό συστατικό της διαμόρφωσης μιας φιλοσοφίας που αποδέχεται και υιοθετεί βασικές έννοιες, όπως ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η συνεργασία και η συμμετοχή», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις