Σούπερ Λίγκα: Η συνέντευξη Τύπου του Γ. Μώραλη

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 18:36
UPD:18:36

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης.

A- A A+

Οι δύο βασικοί άξονες επί των οποίων περιστράφηκαν οι τοποθετήσεις του κ. Μώραλη ήταν ο απολογισμός της πρωτοβουλίας «μία μπάλα για τα παιδιά» και το πρώτο συνέδριο διοίκησης επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όμως ο πρώτος τη τάξει παράγοντας του συνεταιρισμού αναφέρθηκε.

«Είναι πολύ σημαντικό και μας αρέσει που δεν έχουν γίνει επεισόδια σε αγώνα Σούπερ Λίγκας, με εξαίρεση αυτόν τον βλάκα στο γήπεδο του ΟΦΗ (το επεισόδιο με Μαυρία). Επίσης, αγωνίζονται πολλοί Έλληνες παίκτες στις ομάδες, ενώ θεωρώ θετικό ότι παίζουν και οι 16 ομάδες που ξεκίνησαν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να τελειώσουμε με 16. Ευχή μου είναι οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες να βρουν σύντομα τον δρόμο τους και εμείς προσπαθούμε και ως Λίγκα να τις βοηθήσουμε», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γιάννης Μώραλης.

Γ. Μώραλης: Να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Γ. Μώραλης: Να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αναφερόμενος στα αρνητικά σημεία του πρωταθλήματος υπογράμμισε ότι «δεν μας αρέσει η πτώση των εισιτηρίων, κυρίως σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ 2-3 γήπεδα παρουσιάζουν άθλια εικόνα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο για το 2013. Δεν μας αρέσει που δεν μπαίνουν πολλά γκολ, ενώ υπάρχουν κακές διαιτησίες, που πιστεύω ότι υπάρχουν γιατί δεν έχουμε πολύ καλούς διαιτητές».

Ερωτηθείς για την πορεία των συζητήσεων με τον ΠΣΑΠ αναφορικά με το θέμα των οφειλών ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές εξέφρασε αισιοδοξία για επίλυση του ζητήματος: «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΣΑΠ. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συμφωνήσουμε και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη, αλλά υπάρχει καλή διάθεση».

Για την αύξηση των ομάδων σε 18 από την επόμενη περίοδο είπε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η χορηγική σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, θέμα που όσο παραμένει «ανοιχτό» δεν επιτρέπει την υλοποίηση της απόφασης, εστιάζοντας πάντως στην εκκρεμούσα προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Βάλλα, που κατηγόρησε τη Λίγκα ότι δεν επέτρεψε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Μας ζητήθηκε προφορικά να κρατήσουν στο ματς ενός λεπτού σιγή. Εμείς σεβόμαστε αυτή τη μεγάλη απώλεια και απαντήσαμε ότι μπορούν να βάλουν μαύρα περιβραχιόνια, ώστε να τον τιμήσουν 90 λεπτά και όχι ένα στην αρχή. Έχουμε αποφασίσει να το τηρούμε όταν αφορά ποδοσφαιριστή της ομάδας που το ζητάει. Δεν έχουμε τέτοια αναισθησία. Δεν ήταν ποτέ δυνατόν να αρνηθούμε. Αλλά το έχουμε πει για όλες τις ΠΑΕ και γι΄ αυτό προτείνουμε εναλλακτικές όπως τα μαύρα περιβραχιόνια. Ο κύριος Βάλλας δεν είχε σωστή ενημέρωση. Ήταν κάτι που θα μπορούσε να μην είχε γίνει θέμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις