Σε Βασιλεία και Κωνσταντινούπολη η προσοχή

Απόψε οι πρώτοι ημιτελικοί του Γιουρόπα Λιγκ
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 09:55
UPD:12:09
REUTERS/ARND WIEGMANN

Προπόνηση των παικτών της Τσέλσι, ενόψει του αγώνα ενάντια στη Βασιλεία για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης για το Γιουρόπα Λιγκ.

A- A A+

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του εισήλθε και το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς απόψε (22:05) διεξάγονται οι πρώτοι ημιτελικοί της διοργάνωσης.

Στο «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ» της Βασιλείας, η Τσέλσι θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομώνυμη ελβετική ομάδα, στην προσπάθεια να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης ενός τίτλου φέτος.

Το Γιουρόπα Λιγκ είναι η τελευταία ευκαιρία των Λονδρέζων για ένα τρόπαιο φέτος, καθώς, αν και κάτοχος του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, ενώ στη συνέχεια έμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ αποκλείστηκε από τη Σουόνσι στους ημιτελικούς του Λιγκ Καπ και από τη Μάντσεστερ Σίτι στους «τέσσερις» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η αποστολή των «μπλε», πάντως, ης Τσέλσι μόνο εύκολη δεν θα είναι, αφού η Βασιλεία έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποκλείοντας μάλιστα στους «οκτώ» μια άλλη αγγλική ομάδα, την Τότεναμ, οπότε είναι φυσικό να έχει βάλει ψηλά τον πήχη.

Η ελβετική ομάδα είναι η μοναδική πρωταθλήτρια από τους τέσσερις συλλόγους που συνεχίζουν στη διοργάνωση, ενώ έχει δώσει φέτος περισσότερους ευρωπαϊκούς αγώνες από τις άλλες τρεις ανταγωνίστριές της, καθώς το ταξίδι της άρχισε από τον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο άλλο ζευγάρι, η Φενερμπαχτσέ θα φιλοξενήσει στο «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης την Μπενφίκα. Οι «αετοί» προέρχονται από νίκη 2-0 στο τοπικό ντέρμπι της Λισαβόνας με τη Σπόρτινγκ, η οποία ήταν η όγδοη διαδοχική στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς και στη διεκδίκηση του τροπαίου στο Κύπελλο Πορτογαλίας και το Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση που θέλει το Γιουρόπα Λιγκ να κατακτά ομάδα από την Ιβηρική χερσόνησο (η Ατλέτικο Μαδρίτης το 2010 και το 2012, η Πόρτο το 2011), ωστόσο δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στη «Φενέρ».

Η τουρκική ομάδα γνώρισε την Κυριακή την πρώτη ήττα της σε 11 αγώνες στο πρωτάθλημα (2-0 από την Γκεντσλερμπιρλιγκί), με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γαλατασαράι. Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 2 Μαΐου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις