Το «θρίλερ» της Βασιλείας

Η Βασιλεία άφησε εκτός την Τότεναμ και πέρασε στους «4»
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 01:00
UPD:01:02
EPA/GEORGIOS KEFALAS

Η Βασιλεία έγινε η δεύτερη ελβετική ομάδα που προκρίνεται σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 34 χρόνια μετά το ανάλογο επίτευγμα της Γκρασχόπερς.

A- A A+

Οι ομάδες που νίκησαν στους πρώτους αγώνες δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών, με το ζευγάρι Βασιλεία-Τότεναμ, στο οποίο είχε καταγραφεί η μοναδική ισοπαλία, να λύνει τις διαφορές του στα πέναλτι, καθώς κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν όσο και στο πρώτο ματς. 

Η Φενέρμπαχτσε δέχθηκε μεγάλη πίεση από τη Λάτσιο στο άδειο λόγω τιμωρίας «Ολίμπικο» αλλά κατόρθωσε να διαφυλάξει το υπέρ της 2-0 από τον πρώτο αγώνα και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο Λούλιτς έβαλε μπροστά τους «λατσιάλι» στο 60΄, αλλά στο 73΄  Ερκίν έκανε το 1-1, στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του και με τους βαθμούς που συγκέντρωσε, η «Φενέρ» έστειλε την Ελλάδα στη 12η θέση της κατάταξης της UEFA.

Στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» η Μπενφίκα απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Νιούκαστλ και προκρίθηκε χάρις στο 3-1 της Λισαβόνας. Οι «ανθρακωρύχοι» προηγήθηκαν με τον Παπίς Σισέ στο 73΄, κυνήγησαν το δεύτερο γκολ και την πρόκριση αλλά δεν το πέτυχαν και τελικά ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις από τον Σάλβιο.

Η Βασιλεία έγινε η δεύτερη ελβετική ομάδα που προκρίνεται σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 34 χρόνια μετά το ανάλογο επίτευγμα της Γκρασχόπερς. Οι Ελβετοί νίκησαν με 4-1 στα πέναλτι την Τότεναμ στο «Ζανκτ Γιάκομπς», αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση της αναμέτρησης έληξε 2-2, δηλαδή όπως και στο πρώτο παιχνίδι.

Για τη Βασιλεία σκόραρε ο Αιγύπτιος Σαλάχ στο 27΄ και ο Ντράγκοβιτς στο 49΄, ενώ για τους «Πετεινούς» είχε ανοίξει το σκορ ο Ντέμπσι στο 23΄ και ο ίδιος ισοφάρισε στο 82΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις