«Ευρωπαϊκές» νίκες για Νάπολι, Φιορεντίνα

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 18:36
UPD:19:09
EPA/CIRO FUSCO

Το γκολ του Ινσίνιε (Κ) στο 92΄ χάρισε στη Νάπολι το «τρίποντο» επί της Κάλιαρι με 3-2 και ταυτόχρονα διατήρησε τους «παρτενοπέι» σε «θέση οδηγού» για την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

A- A A+

Με γκολ στις καθυστερήσεις, Νάπολι και Φιορεντίνα πήραν μεγάλες νίκες επί των Κάλιαρι (3-2) και Τορίνο (4-3), με αποτέλεσμα να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν έναντι των αντιπάλων τους για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα.

Το γκολ του Ινσίνιε στο 92΄ χάρισε στη Νάπολι το «τρίποντο» επί της Κάλιαρι με 3-2 και ταυτόχρονα διατήρησε τους «παρτενοπέι» σε «θέση οδηγού» για την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Φιορεντίνα προηγήθηκε με 3-0 των «γρανάδα», αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 3-3 και λύγισαν στο 89΄ από το γκολ του Ρομούλο. Η νίκη αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους «βιόλα» να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν από την Ίντερ για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ εξακολουθούν να «πιέζουν» τη Μίλαν στο κυνήγι της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το Βασίλη Τοροσίδη να παίζει σε όλο το 90λεπτο η Ρόμα αναδείχθηκς ισόπαλη 1-1 στο «Ολύμπικο» με την Πεσκάρα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 14΄ με τον Καπράρι, ενώ στο 51΄ οι «Ρωμαίοι» ισοφάρισαν με το Ντέστρο.

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση, Μπολόνια-Σαμπντόρια (1-1). Ο Παναγιώτης Κονέ έπαιξε βασικός με τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με τον Τζιλαρντίνο στο 24΄, αλλά ο Σανσόνε στο 59΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ίλιτσιτς «χτύπησε» στο 94΄ και με το γκολ που πέτυχε χάρισε το βαθμό στην Παλέρμο στο μεγάλο ντέρμπι της Σικελίας με την Κατάνια (1-1). Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 69΄ με τον Μπαριέντος.

Τέλος, με γκολ του Πελισιέρ στο 45΄ η Κιέβο επικράτησε 1-0 της Σιένα στην Τοσκάνη.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις