Champions League: H Nτόρτμουντ συνέτριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1

Η Ντόρτμουντ διέλυσε τη Ρεάλ
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 23:43
UPD:25/04/2013 00:13
A- A A+

Σε γερμανικό… έπος εξελίχθηκε το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μία ημέρα μετά το θρίαμβο της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα ήταν η σειρά της Μπορούσια Ντόρτμουντ να δώσει μια μοναδική παράσταση στο «Βεστφάλεν Στάντιον». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέτριψε με 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρουσία περίπου 67.000 θεατών και βρίσκεται μόλις 90 λεπτά μακριά από τον τελικό του Λονδίνου.

Η ποδοσφαιρική ποίηση που έβγαλε στο χορτάρι του σταδίου της Βεστφαλίας η Ντόρτμουντ δεν ήταν παρά μια «ωδή» του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προς το παθιασμένο φίλαθλο κοινό της ομάδας του, που έδωσε «φτερά στα πόδια» των γηπεδούχων.

Ο Πολωνός σταρ, τον οποίο τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου θέλουν να ακολουθεί το δρόμο που βάδισε χθες ο Μάριο Γκέτσε και οδηγεί στο Μόναχο, είναι από σήμερα ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που κάνει «καρέ» σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά ένατος που σκοράρει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι.

Ο Λεβαντόσφσκι άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και πέτυχε χατ-τρικ σε 16 λεπτά στην επανάληψη: με προβολή στο 50΄, με σουτ στο 55΄ και με πέναλτι στο 66΄, που είχε κερδίσει ο Ρόις από τον Τσάμπι Αλόνσο. Ο άσος της Ντόρτμουντ έφτασε έτσι τα 10 γκολ φέτος, δύο λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε ισοφαρίσει στο 43΄ από ερασιτεχνικό λάθος του Χούμελς (λάθος γύρισμα) και ασίστ του Ιγκουαΐν στον Πορτογάλο.

YOUTUBE/REAL MADRID C.F.
Ζ. Μουρίνιο: Μπορούμε να προκριθούμε

Απόσπασμα από τη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο, μετά τον ημιτελικό του Champions League και την ήττα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ με 4-1

Τώρα η Ρεάλ καλείται να ανέβει… βουνό στον επαναληπτικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», την ερχόμενη Τρίτη και να επαναλάβει έναν άθλο που μόνο η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια μπορεί να καυχιέται ότι έχει καταγράψει, όταν το 2004 ανέτρεψε το εις βάρος της 1-4 από τον αγώνα του «Σαν Σίρο» και με ένα επιβλητικό 4-0 επί της Μίλαν στο «Ριαθόρ» πέρασε στα ημιτελικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις