Αθλητικά
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 23:43

Champions League: H Nτόρτμουντ συνέτριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1

Σε γερμανικό… έπος εξελίχθηκε το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μία ημέρα μετά το θρίαμβο της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα ήταν η σειρά της Μπορούσια Ντόρτμουντ να δώσει μια μοναδική παράσταση στο «Βεστφάλεν Στάντιον». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέτριψε με 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρουσία περίπου 67.000 θεατών και βρίσκεται μόλις 90 λεπτά μακριά από την πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου.

Σε γερμανικό… έπος εξελίχθηκε το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μία ημέρα μετά το θρίαμβο της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα ήταν η σειρά της Μπορούσια Ντόρτμουντ να δώσει μια μοναδική παράσταση στο «Βεστφάλεν Στάντιον». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέτριψε με 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρουσία περίπου 67.000 θεατών και βρίσκεται μόλις 90 λεπτά μακριά από τον τελικό του Λονδίνου.

Η ποδοσφαιρική ποίηση που έβγαλε στο χορτάρι του σταδίου της Βεστφαλίας η Ντόρτμουντ δεν ήταν παρά μια «ωδή» του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προς το παθιασμένο φίλαθλο κοινό της ομάδας του, που έδωσε «φτερά στα πόδια» των γηπεδούχων.

Ο Πολωνός σταρ, τον οποίο τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου θέλουν να ακολουθεί το δρόμο που βάδισε χθες ο Μάριο Γκέτσε και οδηγεί στο Μόναχο, είναι από σήμερα ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που κάνει «καρέ» σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά ένατος που σκοράρει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι.

Ο Λεβαντόσφσκι άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και πέτυχε χατ-τρικ σε 16 λεπτά στην επανάληψη: με προβολή στο 50΄, με σουτ στο 55΄ και με πέναλτι στο 66΄, που είχε κερδίσει ο Ρόις από τον Τσάμπι Αλόνσο. Ο άσος της Ντόρτμουντ έφτασε έτσι τα 10 γκολ φέτος, δύο λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε ισοφαρίσει στο 43΄ από ερασιτεχνικό λάθος του Χούμελς (λάθος γύρισμα) και ασίστ του Ιγκουαΐν στον Πορτογάλο.

Τώρα η Ρεάλ καλείται να ανέβει… βουνό στον επαναληπτικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», την ερχόμενη Τρίτη και να επαναλάβει έναν άθλο που μόνο η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια μπορεί να καυχιέται ότι έχει καταγράψει, όταν το 2004 ανέτρεψε το εις βάρος της 1-4 από τον αγώνα του «Σαν Σίρο» και με ένα επιβλητικό 4-0 επί της Μίλαν στο «Ριαθόρ» πέρασε στα ημιτελικά.