Μονομαχία γιγάντων στο Μόναχο

Η Μπάγερν υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε πρόωρο τελικό
Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 09:50
UPD:17:52
REUTERS/MICHAEL DALDER

Η Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα και, εκτός της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ίσως ο μοναδικός σύλλογος στη «γηραιά ήπειρο» που μπορεί να απειλήσει ευθέως με αποκλεισμό τους Καταλανούς.

A- A A+

Η αυλαία της ημιτελικής φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει απόψε στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, όπου θα συγκρουστούν δύο από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό στερέωμα (21:45), οι οποίες στοχεύουν στον πέμπτο τίτλο τους στη διοργάνωση.

Η Μπάγερν θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα και, εκτός της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ίσως ο μοναδικός σύλλογος στη «γηραιά ήπειρο» που μπορεί να απειλήσει ευθέως με αποκλεισμό τους Καταλανούς.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν μεγάλο ημιτελικό που για πολλούς θα έπρεπε να είναι ο τελικός της διοργάνωσης, λόγω της σταθερότητας που έχουν επιδείξει φέτος οι δύο αντίπαλοι, απόρροια της οποίας είναι ο «περίπατος» που έκαναν αμφότεροι στα εθνικά πρωταθλήματά τους.

YOUTUBE/FCBAYERN
Μπάγερν Μ.: Ο Γ. Χάινκες για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα

Ο προπονητής των Βαυαρών Γιούπ Χάινκες μίλησε στο κανάλι της ομάδας στο Youtube για τον αυριανό ημιτελικό εναντίον της Μπαρταελόνα για το Champions League

Πρόκειται για την πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια που η Μπαρτσελόνα δεν χαρακτηρίζεται ως το φαβορί ενός αγώνα, απέναντι στην «πολεμική μηχανή» του Γιουπ Χάινκες που με τις φετινές επιδόσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ και την μπουντεσλίγκα έχει σπείρει τον «τρόμο».

Από την άλλη, οι «μπλαουγκράνα» χωρίς τον Μέσι στο αρχικό σχήμα τους εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν, στον επαναληπτικό προημιτελικό του «Καμπ Νου», έδειξαν ομάδα χωρίς φρεσκάδα, χωρίς ψυχολογία και φαντασία.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ταξίδεψε κανονικά με την αποστολή της Μπαρτσελόνα στη Γερμανία, όμως δεν είναι σίγουρο αν θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα καθώς προέρχεται από τραυματισμό, έχει χάσει προπονήσεις και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

YOUTUBE/FC BARCELONA
Μπαρτσελόνα: Ο Τζ. Ρόουρα για τον ημιτελικό με την Μπάγερν Μ.

Απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Μπαρτσελόνα Τζ. Ρόουρα, για τον ημιτελικό εναντίον της Μπάγερν Μονάχου για το Champions league

Η Μπάγερν προέρχεται από το εκτός έδρας 6-1 επί του Ανόβερο και μοιάζει να βγάζει όλο και περισσότερη ενέργεια, και ας πλησιάζουμε στο τέλος μιας επίπονης, ανταγωνιστικής σεζόν στη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε να παίζει σχεδόν συνεχώς στο υψηλότερο επίπεδο.

Αγωνιστικά, ο Χάινκες δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μάριο Μάντζουκιτς, ενώ εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Τόνι Κρόος και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ. Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα νίκησε δύσκολα με 1-0 τη Λεβάντε, ενώ ο Τίτο Βιλανόβα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Αντριάνο Κορέα και τους τραυματίες Κάρλες Πουγιόλ και Χαβιέρ Μασεράνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις