Βοστόνη: Τουλάχιστον έξι βόμβες είχαν στην κατοχή τους οι ύποπτοι

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 21:12
UPD:21:53
Reuters/STRINGER

Σύμφωνα με τον αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν, Έντουαρντ Ντεβό, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης αντηλλάγησαν περισσότεροι από 200 πυροβολισμοί μέσα σε διάστημα 5-10 λεπτών.

A- A A+

Τα δύο αδέρφια που θεωρούνται ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης είχαν στην κατοχή τους έξι βόμβες, ένα πιστόλι και ένα τουφέκι κατά τη διάρκεια της καταδίωξής τους, όταν σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

«Είχαν τουλάχιστον έξι βόμβες», είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν, Έντουαρντ Ντεβό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Βρήκαμε μια χύτρα ταχύτητας, η οποία εξερράγη κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητο των αδελφών Τσαρνάεφ δύο αυτοσχέδιες χειροβομβίδες και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που οι δράστες δεν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον Ντεβό, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης αντηλλάγησαν περισσότεροι από 200 πυροβολισμοί μέσα σε διάστημα 5-10 λεπτών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Αναπάντητα πολλά ερωτήματα για την επίθεση στη Βοστόνη

Τους κανονικούς τους ρυθμούς προσπαθούν να βρουν οι πολίτες στη Βοστόνη. Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη ακόμη κι ένα 24ωρο μετά την σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο. Οι κάτοικοι δηλώνουν πλέον ανακουφισμένοι, μετά τις ώρες αγωνίας που έζησαν, κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, η Ρωσία είχε ζητήσει το 2011 από το FBI να πραγματοποιήσει έρευνα για τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του το FBI σημείωσε ότι τόσο από την ανάκρισή του όσο και από τις έρευνες των μετακινήσεών του, τη δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο και τις διασυνδέσεις του με άλλα άτομα, δεν προέκυψε ότι ο νεαρός είχε εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή