Το προφίλ του υπόπτου της Βοστόνης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 18:13
UPD:18:23
REUTERS/ALEXANDER DEMIANCHUK

Σε ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του 2011 του δημόσιου σχολείου στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης Cambridge Rindge and Latin School.

A- A A+

Αναρτήσεις σε σελίδα από ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που φέρει το όνομά του φέρεται να έχει κάνει ο ύποπτος των επιθέσεων της Βοστόνης που αναζητεί η αστυνομία, Τζοχάρ Τσαρνάγεφ. Συγκεκριμένα, έχει «ανεβάσει» συνδέσμους σε ισλαμικές ιστοσελίδες και άλλες που ζητούν την ανεξαρτησία της Τσετσενίας.

Μετά την αναγνώρισή του ως υπόπτου, υβριστικά σχόλια στη ρωσική και την αγγλική γλώσσα καταφτάνουν μαζικά σήμερα στη σελίδα του.

Στην σελίδα αυτή, ο ύποπτος δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του 2011 του δημόσιου σχολείου στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης Cambridge Rindge and Latin School.

Επίσης δηλώνει ότι δημοτικό σχολείο πήγε στην Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, επαρχία της Ρωσίας που συνορεύει με την Τσετσενία, και δηλώνει ότι μιλάει την αγγλική, τη ρωσική και την τσετσενική γλώσσα.

Ως «Κοσμοθεωρία» του καταχωρεί το «Ισλάμ» και ως «Προσωπική Προτεραιότητα» την «καριέρα και τα χρήματα».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ο κ. Τσαρνάγεφ έχει αναρτήσει συνδέσμους σε βίντεο από μαχητές στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία και σε ισλαμικές ιστοσελίδες με τίτλους όπως «Ειρήνη στον κόσμο, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ» και «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ, ας ηχήσει αυτό στις καρδιές μας».

Στην σελίδα του κ. Τσαρνάγεφ υπάρχει επίσης και μια αίσθηση χιούμορ, όσον αφορά την ταυτότητά του ως μέλος μιας μειονότητας από τον ρωσικό Καύκασο, όπου βρίσκονται η Τσετσενία, το Νταγκεστάν, η Ινγκουσετία και άλλες περιοχές στις οποίες ζουν κυρίως μουσουλμάνοι, στις οποίες υπάρχει έντονος αναβρασμός εδώ και δύο δεκαετίες, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ένα βίντεο υπό τον τίτλο «βασανίζοντας τον αδελφό μου» δείχνει έναν άνδρα που μοιάζει με τον νεκρό αδελφό του Ταμερλάν να γελάει και να μιμείται τις προφορές διαφορετικών εθνοτήτων του Καυκάσου.

REUTERS

Επίσης έχει αναρτήσει ένα δικό του ανέκδοτο: «Περνάει ένα αυτοκίνητο που έχει μέσα έναν Τσετσένο, έναν από το Νταγκεστάν και έναν από την Ινγκουσετία. Ερώτηση: ποιος οδηγεί; Απάντηση: η αστυνομία».

«Οι αρχές παγίδεψαν τα παιδιά μου»

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας που δηλώνει ότι είναι ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάγεφ δήλωσε, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Interfax, ότι τα παιδιά του είναι αθώα και ότι τα «παγίδεψαν».

«Κατά την άποψή μου, οι υπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι", δήλωσε ο Άνζορ Τσαρνάγεφ από την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.

Άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο θείος τους, Ρουσλάν Τσάρνι, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι τα δύο αδέλφια μεγάλωσαν στο Κιργιστάν και πήγαν στις ΗΠΑ πριν από οκτώ χρόνια.

«Εγώ βρίσκομαι εδώ για 10 χρόνια, αυτοί ήρθαν μετά. Δύο χρόνια μετά» δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει χθες με τον μεγαλύτερο αδελφό, τον 26χρονο Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε μερικές ώρες αργότερα από την αστυνομία.

«Θλίβομαι γι' αυτό που λένε ότι έκανε», πρόσθεσε ο κ. Τσάρνι αναφερόμενος στην επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης την Δευτέρα. «Είναι τρελό, δεν είναι δυνατόν, δεν μπορώ να το πιστέψω. Όταν είδα την είδηση στην τηλεόραση, διερωτήθηκα πως ήταν δυνατό να έχει γίνει αυτό. Είναι τρελό», είπε.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει σήμερα ανθρωποκυνηγητό στην Βοστόνη για τον 19χρονο Τζοκάρ Τσαρνάγεφ. Τα δύο αδέλφια κατάγονται από την Τσετσενία, αλλά φέρονται να έφυγαν από την χώρα τους μαζί με την οικογένειά τους στην διάρκεια της σύγκρουσης της δεκαετίας του 1990.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή