ΗΠΑ: Σε αστυνομικό κλοιό ο δεύτερος ύποπτος

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 02:21
UPD:03:43
JOHN TAGGART REUTERS/STRINGER
A- A A+

Βροχή πυροβολισμών ακούστηκαν πριν από λίγο στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης, καθώς δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας και τεθωρακισμένα οχήματα κατέκλυσαν την περιοχή εις αναζήτηση του δεύτερου υπόπτου για τις αιματηρές επιθέσεις στη Βοστόνη.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι μόλις λίγα λεπτά αφότου τα οχήματα της αστυνομίας κατέφθασαν στην περιοχή, ακούστηκαν δεκάδες πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι «αστυνομική επιχείρηση» βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το CNN μεταδίδει ότι ο δεύτερος ύποπτος για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη έχει εντοπιστεί και βρίσκεται περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με την Boston Globe, η αστυνομία εκφράζει φόβους ότι ο ύποπτος είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Ντιβάλ Πάτρικ, ανακοίνωσε ότι ανεστάλη η διακοπή λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην πολιτεία και τα δρομολόγια ξεκίνησαν εκ νέου το απόγευμα της Παρασκευής.
 
Δήλωσε, επίσης, ότι η αστυνομία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεύτερου υπόπτου που θεωρείται υπεύθυνος για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς στη Βοστόνη.
 
Ανώτερος αξιωματούχος της Αστυνομίας της Μασαχουσέτης είπε στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι αρχές έχουν δεσμευτεί στο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα των επιθέσεων.
 
Παράλληλα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι ο δεύτερος ύποπτος βρίσκεται ακόμα στη Βοστόνη, αν και εικάζεται ότι δεν έχει καταφέρει να δραπετεύσει εκτός της πολιτείας της Μασαχουσέτης.
 
Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος, μαζί με τον αδελφό του, θεωρείται υπεύθυνος για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς. Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.
 
Το FBI είχε ανακρίνει το 2011 τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ
 
Το FBI είχε ανακρίνει το 2011 τον μεγαλύτερο εκ των δύο αδελφών που θεωρούνται υπεύθυνοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης, δήλωσε την Παρασκευή αστυνομική πηγή.

Η εξέταση του Ταμερλάν Τσαρνάεφ – ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία- δεν είχε αποφέρει «σημαντικές πληροφορίες» και το θέμα είχε ξεχαστεί, δήλωσε η πηγή.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή