Στη δημοσιότητα φωτογραφίες των υπόπτων από το FBI

«Εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι οι δράστες»
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 00:58
UPD:06:05
Reuters/SHANNON STAPLETON

Φωτογραφίες υπόπτου για την αιματηρή επίθεση κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου στη Βοστόνη παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το FBI ανακοίνωσε την Πέμπτη την ταυτοπίηση δύο υπόπτων και κάλεσε τον αμερικανικό λαό να βοηθήσει στον εντοπισμό τους.

A- A A+

Φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων για την αιματηρή επίθεση κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου στη Βοστόνη που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 180, παρουσίασε το FBI και κάλεσε τον αμερικανικό λαό να βοηθήσει στον εντοπισμό τους.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα – όπως αποκαλείται - εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο και ο ύποπτος νούμερο δύο φέρει λευκό καπέλο.

REUTERS

«Κάποιος εκεί έξω ξέρει αυτά τα άτομα. Κάθε πληροφορία, όσο ασήμαντη και αν φαίνεται, είναι προς το συμφέρον μας. Κάθε στοιχείο μας φέρνει πιο κοντά στη δικαιοσύνη», ανέφερε κατά τη διάρκεια επίσημης ανακοίνωσης ο επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντεσλαριέρς.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά η οποία εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.

Σύμφωνα με το FBI, οι δύο ύποπτοι θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των υπόπτων αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας.

Νέα στοιχεία για τις βόμβες

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τις βόμβες που εξερράγησαν με διαφορά 12 δευτερολέπτων. Η πρώτη ήταν τοποθετημένη σε χύτρα ταχύτητας χωρητικότητας έξι λίτρων και η δεύτερη σε μεταλλικό σκεύος ή κουτί.

Μεταξύ των στοιχείων που βρέθηκαν στον τόπο των εκρήξεων ήταν κομμάτια κάρτας κυκλώματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση των μηχανισμών. Το FBI δεν έχει επιβεβαιώσει αν χρησιμοποιήθηκε ή όχι χρονοδιακόπτης για τις βόμβες.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η διπλή επίθεση είναι μια ενέργεια εσωτερικής ή ξένης τρομοκρατίας.

«Αν η εμπειρία σου και οι γνώσεις σου αφορούν την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή, τότε (οι επιθέσεις) έχουν τα χαρακτηριστικά της αλ Κάιντα ή κάποιας οργάνωσης της Μέσης Ανατολής. Αν η εμπειρία και οι γνώσεις σου αφορούν εσωτερικές οργανώσεις και επιθέσεις, τότε έχουν τα χαρακτηριστικά ενός εσωτερικού τρομοκράτη, όπως ο Ερικ Ράντολφ στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας το 1996», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI Τομ Φουέντες.

Η επίθεση της Δευτέρας έφερε την αστυνομία της Βοστόνης αντιμέτωπη με την «πλέον περίπλοκη σκηνή εγκλήματος στην ιστορία της», σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Εντ Ντέιβις.

Οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση στον κόσμο για βοήθεια. «Κάποιος γνωρίζει ποιος το έκανε. Η κοινότητα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έρευνα», επισήμανε ο Ρικ Ντελοριέ, ειδικός πράκτορας στο γραφείο του FBI στη Βοστόνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή