Σε φυλακή του Καΐρου μεταφέρθηκε ο Μουμπάρακ

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 10:14
UPD:10:21
REUTERS/STRINGER/EGYPT

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ κάθεται στο κρατητήριο, στην σχολή αστυνομίας όπου βρίσκεται το δικαστήριο που εκδικάζεται η υπόθεσή του, στα περίχωρα του Καϊρου (15 Απριλίου 2013). Ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Καϊρου στη φυλακή Τοράχ της πρωτεύουσας, μετά από σύσταση των θεραπόντων ιατρών του που έκριναν ότι η υγεία του έχει βελτιωθεί, κάτι που φάνηκε και κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο το Σάββατο.

A- A A+

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί από στρατιωτικό νοσοκομείο του Καϊρου στη φυλακή Τοράχ της πρωτεύουσας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Η εντολή για τη μεταφορά του δόθηκε την Τετάρτη μετά από σύσταση των θεραπόντων ιατρών του που έκριναν ότι η υγεία του έχει βελτιωθεί, κάτι που φάνηκε και κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο το Σάββατο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ξανά στο εδώλιο τον Μάιο ο Μουμπάρακ

Στις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η νέα δίκη για τον Χόσνι Μουμπάρακ. Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου την κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες πολιτών, κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης. Με εντολή του Γενικού Εισαγγελέα ο Χόσνι Μπουμπάρακ θα μεταφερθεί από το στρατιωτικό νοσοκομείο, που παρέμενε το τελευταίο διάστημα, πίσω στη φυλακή.

Η επανάληψη της δίκης του με την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη λαϊκή εξέγερση με την οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία, θα ξεκινήσει στις 11 Μαϊου, όπως ανακοίνωσε εφετείο του Καϊρου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή