Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη Μουμπάρακ

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 15:02
UPD:15:02
REUTERS/STRINGER

O πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ μεταφέρεται με φορείο έξω από την αίθουσα δικαστηρίου, στην σχολή της αστυνομίας, όπου βρίσκεται το ποινικό δικαστήριο, στο Κάιρο. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης δίκη του Μουμπάρακ σε άλλο δικαστήριο, οδηγώντας σε αναβολή επ' αόριστον της δίκης, μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

A- A A+

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η νέα δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για τη δολοφονία 850 διαδηλωτών κατά την εξέγερση του Ιανουάριου-Φεβρουάριου του 2011 που ανέτρεψε το καθεστώς του.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης σε άλλο δικαστήριο, οδηγώντας σε αναβολή επ' αόριστον της δίκης, μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Ο δικαστής Μουσταφά Χασάν Αμπντάλα ανακοίνωσε την απόφασή του, με την έναρξη της νέα δίκης στο ποινικό δικαστήριο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της σχολής της αστυνομίας στην περιφέρεια του Καΐρου.

Ο δικαστής είπε πως αισθάνθηκε άσχημα κατά την αναψηλάφηση της υπόθεσης και ανακοίνωσε την απόφασή του να παραπέμψει την υπόθεση στο εφετείο του Καΐρου, το οποίο και θα αποφασίσει ποιό δικαστήριο θα εκδικάσει την υπόθεση.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Νέα εμπλοκή στη δίκη Μουμπάρακ

Σε επ' αόριστον αναβολή δείχνει να οδηγείται η δίκη του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ μετά την απόφαση του προέδρου του δικαστηρίου να παραπέμψει τη διαδικασία σε άλλη έδρα. Ο δικαστής Μουστάφα Χασάν Αμπντουλάχ ανακοίνωσε την απόφαση του στην αρχή της δίκης, η οποία διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της αστυνομικής ακαδημίας, λίγο έξω από το Κάιρο. Η εξέλιξη αυτή προκλήθηκε έπειτα από την αντίδραση δικηγόρων, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο Αμπντουλάχ είχε προεδρεύσει σε μια αμφιλεγόμενη δίκη σχετική με τα γεγονότα της Αιγυπτιακής άνοιξης. Ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος έφτασε με ελικόπτερο στη δίκη του, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια σε δολοφονίες ατόμων που διαδήλωναν εναντίον του τον Φεβρουάριο του 2011, όταν ο ξεσηκωμός των Αιγυπτίων κατέληξε στην τελική ανατροπή του.

Νωρίτερα η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την μεταφορά του 84χρονου πρώην ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου στο δικαστήριο με φορείο, ντυμένος στα λευκά και φορώντας γυαλιά ηλίου.

REUTERS

Ο Μουμπάρακ είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο από το στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε προάστιο του Καΐρου, προς τις εγκαταστάσεις της σχολής της αστυνομίας, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το ποινικό δικαστήριο, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ και ακολούθησε η μεταφορά του στο δικαστήριο με ασθενοφόρο

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του  - οι γιοί του Αλαα και Γκαμάλ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αντλι και έξι πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή