Αίγυπτος: Στις 11 Μαΐου η έναρξη της νέας δίκης Μουμπάρακ

Μετά τη διακοπή της προηγούμενης εκδίκασης
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 16:31
UPD:17:55
REUTERS/STRINGER/EGYPT

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, κάθεται δίπλα στους γιούς του Τζαμάλ και Αλάα, στο κελί κράτησης στην σχολή της αστυνομίας όπου βρίσκεται το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεσή του, στο Κάιρο. Η νέα εκδίκαση της υπόθεσης του ανατραπέντος πρώην προέδρου της Αιγύπτου, θα αρχίσει τελικώς στις 11 Μαΐου, όπως αποφάσισε εφετείο του Καΐρου την Τετάρτη.

A- A A+

Η νέα εκδίκαση της υπόθεσης του ανατραπέντος πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, με κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες διαδηλωτών θα αρχίσει τελικώς στις 11 Μαΐου, όπως αποφάσισε εφετείο του Καΐρου την Τετάρτη.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ξανά στο εδώλιο τον Μάιο ο Μουμπάρακ

Στις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η νέα δίκη για τον Χόσνι Μουμπάρακ. Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου την κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες πολιτών, κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης. Με εντολή του Γενικού Εισαγγελέα ο Χόσνι Μπουμπάρακ θα μεταφερθεί από το στρατιωτικό νοσοκομείο, που παρέμενε το τελευταίο διάστημα, πίσω στη φυλακή.

Η νέα δίκη, η οποία αφορά τις κρίσιμες ημέρες της εξέγερσης κατά του καθεστώτος στις αρχές του 2011, θα διεξαχθεί λόγω της οριστικής διακοπής της προηγούμενης εκδίκασης, καθώς ο δικαστής αποσύρθηκε από την υπόθεση λόγω κατηγοριών ότι είχε αθωώσει παρατύπως αξιωματούχους του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τόσο το πρακτορείο Reuters, όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη διέταξε σήμερα την μεταφορά του κ. Μουμπάρακ από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται πίσω στη φυλακή όπου εκρατείτο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή