Με τη συμμετοχή Μανιτάκη η σύσκεψη στο Μαξίμου

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 16:36
UPD:16:47
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών και διοικητικής μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

A- A A+

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκλήθη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και λαμβάνει μέρος στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι το φλέγον θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο για το οποίο αναζητείται σύγκλιση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του μήνα.

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Εξάλλου, το ΑΜΠΕ μεταδίδει, επικαλούμενο πληροφορίες παραγόντων που παρακολούθησαν από κοντά τις διαπραγματεύσεις, πως υπάρχει ήδη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. 

Εάν αυτή οριστικοποιηθεί -κυρίως όσον αφορά στις απολύσεις- στην υπό εξέλιξη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, τότε «ανοίγει» ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ αναχώρησε από την Αθήνα αργά χθες το βράδυ, ενώ σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ματίας Μορς.

Σε περίπτωση συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να υπάρξει αύριο επίσημη ανακοίνωση της τρόικας.

Reuters: Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση

Για συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα που επετεύχθη χθες Παρασκευή, κάνει λόγο και τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η ομάδα εμπειρογνωμώνων της τρόικας ολοκλήρωσε την εξέταση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Ελλάδα και άνοιξε το δρόμο για να εκταμιευθούν ακόμη 10 δισ. ευρώ, δήλωσε στο πρακτορείο πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η τρίτη αποστολή αναθεώρησης του προγράμματος ολοκληρώθηκε το περασμένο βράδυ στην Αθήνα (σ.σ. Παρασκευή) με την συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Απολύσεις και λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων;

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται και η Ναυτεμπορική, η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει αφενός μεν την απομάκρυνση των επίορκων και γενικά υπαλλήλων που βαρύνονται με πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα, αφετέρου δε των υπαλλήλων οι θέσεις των οποίων καταργούνται.

Χαρακτηριστική για τις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».

Με τη θέση αυτή ωστόσο φέρεται διαφωνεί κάθετα η ΔΗΜΑΡ. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή