Πέρασε και από το Τορίνο η Μπάγερν

Η Γιουβέντους αποδείχθηκε «χαμηλό εμπόδιο» για τους Βαυαρούς
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 23:36
UPD:11/04/2013 01:58
REUTERS/TONY GENTILE

Ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου Μαρτίνεζ (δεξιά) και ο παίκτης της Γιουβέντους Πίρλο μάχονται για την κατοχή της μπάλας, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου των δύο ομάδων στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

A- A A+

Η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν φαβορί της σειράς και προκρίθηκε πανάξια στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία, νικώντας τη Γιουβέντους και στο Τορίνο με 2-0, χάρις στα γκολ των Μάντζουκιτς στο 64ο λεπτό και Πισάρο στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπήκε στον αγώνα «φουριόζα» και με τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου, επιδιώκοντας να σημειώσει γρήγορα ένα γκολ που θα της επέτρεπε να κυνηγήσει με λιγότερο άγχος το δεύτερο,  και κατ΄ επέκταση την ισοφάριση του σκορ από το πρώτο παιχνίδι.

Κάτι τέτοιο όμως μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς η Μπάγερν έχει αποδείξει φέτος ότι, τουλάχιστον ως απόψε, είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Το συμπαγές σύνολο του Γιουπ Χάινκες αντιπαρήλθε μάλλον εύκολα τα πρώτα λεπτά πίεσης, αφού οι σέντρες των γηπεδούχων δεν συνιστούσαν ουσιαστική απειλή για την εστία του Νόιερ, ο οποίος ήταν στη θέση που έπρεπε οσάκις χρειάστηκε να επέμβει.

Ταυτόχρονα, οι Βαυαροί ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και ο Τζίτζι Μπουφόν το εμπέδωσε στο 64ο λεπτό, όταν μάζεψε για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του μετά την κεφαλιά του Μάντζουκιτς, που είχε πάρει το «ριμπάουντ» στην απόκρουση του Ιταλού τερματοφύλακα σε προβολή του Χάβι Μαρτίνεθ.

Όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός του αγώνα «άνοιξε», με τους «μπιανκονέρι» να βγαίνουν μπροστά ομαδικά αλλά ατάκτως και τον Πισάρο να τιμωρεί τα μεγάλα αμυντικά κενά τους, σκοράροντας το 0-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από έξοχη ασίστ του Σβαϊνστάιγκερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις