«Μαγική» νίκη-πρόκριση της Ντόρτμουντ

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 23:56
UPD:10/04/2013 01:15
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Οι παίκτες της  Μπορούσια Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Μάλαγα.

A- A A+

Σε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδι που διεξήχθησαν ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε 3-2 με απίστευτη ανατροπή την Μάλαγα και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, παρά το ότι οι Ισπανοί προηγούνταν με 2-1 ως το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και περνούσαν ακόμη και με 2-2!

Οι γηπεδούχοι του Γιούργκεν Κλοπ είχαν όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Ροσαλέδα», όμως τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην εκπληκτική ομάδα του Μανουέλε Πελεγκρίνι, η οποία «αυτοκτόνησε» λίγο πριν ολοκληρώσει το ποδοσφαιρικό θαύμα της.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν δύο φορές, έφτασαν ως το 90΄+1 πιστεύοντας ότι είχαν την πρόκριση στις αποσκευές που θα φόρτωναν μετά από λίγη ώρα στο τσάρτερ της επιστροφής για την Ανδαλουσία, αλλά στους λογαριασμούς τους λησμόνησαν το αξίωμα που αναφέρει ότι «στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 με 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

Ο Χοακίν «πάγωσε» στο 25ο λεπτό το κατάμεστο «BVB Stadion», αλλά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας ισοφαρίσει με τον Λεβαντόφσκι, στο 40΄. Η Ντόρτμουντ πίεσε στην επανάληψη, όμως το γκολ ήρθε από την απέναντι πλευρά και τα πάντα φάνηκε να τελειώνουν στο 82΄, με τον Ελισέου να σκοράρει από θέση οφ σάιντ για το 1-2.

Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα τα είχε παρατήσει, όχι όμως η Ντόρτμουντ… Οι Γερμανοί, που κατά πολλούς έχουν παίξει φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο στη διοργάνωση και παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα, έφτασαν σε μια ανατροπή που κάποτε θα τη διηγούνται στα παιδιά τους σαν παραμύθι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόις έκανε το 2-2 με κοντινό πλασέ και έβαλε «μπουρλότο» στις εξέδρες, που αντάριασαν και έσπρωξαν με όλη τους τη δύναμη τους παίκτες του Κλοπ σε κάτι που φάνταζε αδιανόητο.

Οι Ισπανοί τα είχαν χαμένα... Πριν προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε ο Φελίπε Σαντάνα έκανε το 3-2, γράφοντας τον επίλογο σε ένα ματς που θα μείνει αξέχαστο και όποιος το είδε κατάλαβε γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι «ναρκωτικό» του λαού αλλά, πρωτίστως, του μυαλού...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις