Χεβρώνα: Βίαιες συγκρούσεις Παλαιστινίων με τον ισραηλινό στρατό

Ένταση μετά την κηδεία παλαιστίνιου ισοβίτη
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 21:13
UPD:21:15
REUTERS/AMMAR AWAD

Παλαιστίνιος διαδηλωτής κρατά πέτρες, καθώς άλλοι καλύπτονται κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες, μετά την κηδεία του Μέισαρα Αμπού Χαμντιγέχ στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

A- A A+

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με άνδρες του ισραηλινού στρατού στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, μετά την κηδεία παλαιστινίου κρατούμενου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εντός ισραηλινής φυλακής.

Οι στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, με τους διαδηλωτές να απαντούν εκτοξεύοντας πέτρες.

Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν χιλιάδες Παλαιστίνιοι, οι οποίοι είχαν βρεθεί στους δρόμους για να πενθήσουν τον Μέισαρα Αμπού Χαμντιγέχ, άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες κατά των ανδρών του στρατού του Ισραήλ.

Ο Αμπού Χαμντιγέχ ήταν καταδικασμένος σε ισόβια δεσμά για αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε καφετέρια στην Ιερουσαλήμ το 2002.

REUTERS/SIMON HANNA

Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι δεν έλαβε την κατάλληλη θεραπεία για τον καρκίνο ο οποίος τον ταλαιπωρούσε, ενώ διατείνονται ότι θα έπρεπε να είχε απελευθερωθεί πριν το θάνατό του για ανθρωπιστικούς λόγους.

Το Ισραήλ σημειώνει ότι η σχετική διαδικασία για την απελευθέρωση του 64χρονου κρατούμενου είχε αρχίσει.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη.

Σήμερα κηδεύτηκαν επίσης και οι δύο παλαιστίνιοι έφηβοι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στις συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σημείωσε ότι οι θάνατοι υπονομεύουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ και άλλων διεθνών παραγόντων για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή