Χέιγκελ: «Πραγματική και ξεκάθαρη» απειλή η Β. Κορέα

Δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 21:16
UPD:21:51
EPA/SHAWN THEW

«Αντιμετωπίζουμε τις απειλές τους με τη δέουσα σοβαρότητα», είπε ο κ. Χέιγκελ από το βήμα του Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας, στην Ουάσινγκτον.

A- A A+

Ως μια «ξεκάθαρη και πραγματική απειλή» χαρακτήρισε την κλιμάκωση της έντασης από πλευράς Βόρειας Κορέας ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χέιγκελ.

Ο πολιτικός επικεφαλής του Πενταγώνου σημείωσε ότι οι ΗΠΑ αξιολογούν σοβαρά την απειλή της Πιονγκγιάνγκ, δεδομένων των πυρηνικών και πυραυλικών της δυνατοτήτων, αλλά και της «φιλοπόλεμης ρητορικής της».

«Αντιμετωπίζουμε τις απειλές τους με τη δέουσα σοβαρότητα», είπε ο κ. Χέιγκελ από το βήμα του Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας, στην Ουάσινγκτον.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με άλλες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα με την Κίνα, για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

REUTERS
Σύστημα βαλλιστικών πυραύλων στο Γκουάμ

Εν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή στο αμερικανό νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό αμυντικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, κάνοντας λόγο για «προληπτική κίνηση» λόγω των απειλών από πλευράς Βόρειας Κορέας.

«Οι ΗΠΑ επαγρυπνούν μπροστά στη βορειοκορεατική απειλή και στις προκλήσεις της Πιονγκγιάνγκ και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το έδαφός τους, όπως και τους συμμάχους τους, καθώς και γενικότερα τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή