Ταξίδι στο Ισραήλ ετοιμάζει ο Ν. Αναστασιάδης

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 14:05
UPD:14:25
EPA/THIERRY ROGE

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

A- A A+

Επίσκεψη στο Ισραήλ προετοιμάζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα που θα συζητήσουμε είναι η συνεργασία με το Ισραήλ σε ενεργειακά θέματα», δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αρνητικές κινήσεις λόγω της αναθέρμανσης των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας, απάντησε: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και ευθυγραμμισμένοι με το υπουργείο Εξωτερικών».

«Έγιναν συσκέψεις τις προηγούμενες μέρες ακριβώς για αυτό το θέμα. Σας διαβεβαιώνω ότι παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κινηθούμε και εμείς από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους», σημείωσε.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν μετά το πέρας σύσκεψης, υπό την προεδρία του κ. Αναστασιάδη, για την ενέργεια και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε  σε τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επίσημη συγγνώμη της ισραηλινής κυβέρνησης προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό «για λάθη τα οποία μπορεί να κόστισαν ζωές» κατά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στο τουρκικό πλοιάριο Μάβι Μαρμαρά το 2010.

Το μακελειό στα ανοιχτά της Γάζας υπήρξε η αιτία για την οποία διερράγησαν οι δεσμοί Άγκυρας -  Τελ Αβιβ πριν από τρία χρόνια.

Ο Ερντογάν αποδέχθηκε τη συγγνώμη του ισραηλινού ομολόγου του και συμφώνησε μαζί του σε ό,τι αφορά την ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ.

Η επαναπροσέγγιση των δύο χώρων συνέπεσε τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν τη διάσωση της οικονομίας της Κύπρου 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή