Χρυσόστομος: Στη διάθεση του τόπου η περιουσία της Εκκλησίας

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 09:39
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος  μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, εκτίμησε ότι η όλη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και συνεχάρη παράλλα τους βουλευτές για την ορθή, όπως είπε, απόφαση που έλαβαν χθες, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να σέβεται και τους μικρούς.

A- A A+

«Η περιουσία της εκκλησίας είναι στη διάθεση του τόπου για να στηριχθεί ο λαός μας, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό μας σύστημα. Να σταθούμε στα δικά μας πόδια», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε ότι υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία προβλέπει την έκδοση κρατικών ομολόγων.

YOUTUBE/SIGMA LIVE

Όπως εξήγησε, μπορεί να υποθηκευθεί όλη η περιουσία της Εκκλησίας, η οποία, όπως τόνισε, είναι τεραστίων διαστάσεων, και το αντίτιμο να επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα.

Πρόσθεσε ότι όλες οι Μητροπόλεις, τα Μοναστήρια και οι ενορίες θα πάρουν ομόλογα.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εκτίμησε ότι η όλη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και συνεχάρη παράλλα τους βουλευτές για την ορθή, όπως είπε, απόφαση που έλαβαν χθες, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να σέβεται και τους μικρούς.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή