Ο ρωσικός Τύπος για τις διαβουλεύσεις στη Μόσχα

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 09:46
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής μιλάει στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας στη Μόσχα.

A- A A+

Με συγκρατημένο τρόπο σχολιάζεται σήμερα από τον ρωσικό οικονομικό Τύπο οι κυπρορωσικές διαβουλεύσεις στη Μόσχα.

«Οι αρχές της Ρωσίας κάνουν καθυστερημένες και ουσιαστικά ήδη μάταιες προσπάθειες να επαναφέρουν την κατάσταση υπό έλεγχο», σημειώνει ο «Κομερσάντ», παρατηρώντας ότι «οι αυστηρές δηλώσεις του Β. Πούτιν και Ντ. Μεντβέντεφ για το απαράδεκτο του προτεινόμενου τρόπου επίλυσης του "κυπριακού ζητήματος" μοιάζουν ήπιες, σε σύγκριση με τις γνώμες της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας».

Ως «επίσκεψη ελπίδας» περιγράφει η «Βέντομοστι» το ταξίδι του Μ. Σαρρή, απαριθμώντας ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. και η πρόταση εξαγοράς κυπριακών περιουσιακών στοιχείων με σκοπό να εξασφαλιστεί «ζεστό χρήμα».

«Εάν το Κρεμλίνο χορηγήσει όλο το ποσό, η Λευκωσία θα αρνηθεί το δάνειο της τρόικας» εκτιμά η RBK Daily, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την ελκυστικότητα των προτάσεων και είναι δυνατό στο πλαίσιο της συμφωνίας η ρωσική πλευρά να συμφωνήσει να αγοράσει προβληματικές τράπεζες.

«Όμως πιο πιθανή θεωρείται η εκδοχή ότι η Λευκωσία θέλει να κατοχυρώσει την υποστήριξη και των δύο πλευρών», σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή