Ευ. Βενιζέλος: Ιστορικό σφάλμα η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως θωρακισμένο»
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 20:24
Youtube/PASOKwebTV

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Ιστορικό σφάλμα χαρακτήρισε την απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το σφάλμα αυτό, συνέχισε, πρέπει να διορθωθεί το ταχύτερο γιατί πρέπει να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη, πρέπει να προστατευτεί η Κύπρος, πρέπει να αποτραπούν παρενέργειες.

«Δεν δίνουμε καμία οδηγία στον κυπριακό λαό. Κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στους κύπριους πολίτες τι επιλογή θα κάνουν. Ψάχνουν την καλύτερη επιλογή, την ασφαλέστερη, εντός ευρώ σίγουρα, αλλά η υποστήριξη προς την Κύπρο είναι δεδομένη για λόγους εθνικούς», επεσήμανε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν φοβάται κάποια αντανάκλαση γιατί, όπως είπε, υπάρχουν μηχανισμοί στεγανοποίησης. Ιδίως σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, κανένας φόβος καθώς οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, αλλά και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως θωρακισμένο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, λύση μπορεί να δοθεί και από κράτη εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρωζώνης σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αυτά με φοβικότητα, αλλά με μια διορατικότητα.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αξιολόγηση, κινητικότητα, αξιοποίηση του προσωπικού και πρόσθεσε πως θα αποχωρήσουν εάν χρειαστεί αυτοί οι οποίοι κρίνονται ακατάλληλοι. «Δεν πρέπει αυτό να θεωρείται  ταμπού. Και κανείς υπάλληλος που είναι καλός στη δουλειά του, εχέφρων, νομιμόφρων δεν πρέπει να φοβάται. Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων», τόνισε.

Το μεγάλο θέμα, επεσήμανε, είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την τρόικα και να γίνει η εκταμίευση γιατί πρέπει το διεθνές κλίμα και το εσωτερικό κλίμα να διατηρηθεί αλώβητο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση και την ανεργία που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ και το οποίο περιλαμβάνει στήριξη 500.000 υφισταμένων θέσεων εργασίας και δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας για απόλυτα άνεργους. «Υπάρχουν οι πόροι και είπαμε αυτό κατά προτεραιότητα να το δουν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, σε συνεργασία φυσικά και με εμάς», δήλωσε.

Τέλος όσον αφορά στο ειδικό τέλος επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για ένα ενιαίο φόρο ακινήτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή