Φ. Κουβέλης: Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Κύπρο

«Τυχόν έξοδος της Κύπρου από το ευρώ, θα έχει σοβαρές αντανακλάσεις»
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 20:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλά σε δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

A- A A+

Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Κύπρο, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, πρέπει να αντιληφθούν ότι συνολικότερα η Ευρωζώνη, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. «Δεν είναι δυνατόν με τέτοιες αποφάσεις να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά συνολικότερα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου», σημείωσε ενώ τόνισε πως η ύφεση απειλεί πλέον και τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Η απουσία ενός διαφανούς ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος ουσιαστικά, πρόσθεσε, έχει μπλοκαριστεί από την ίδια τη Γερμανία.

Τυχόν έξοδος της Κύπρου από το ευρώ, θα έχει σοβαρές αντανακλάσεις, υποστήριξε στις δηλώσεις του ο κ. Κουβέλης διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως η Ελλάδα με τις ενέργειες της κυβέρνησης είναι θωρακισμένη.

Η ευρωπαική αλληλεγγύη, συνέχισε, πρέπει να εκφραστεί με συγκεκριμένο τροπο για την Κύπρο ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα στηρίζει τη χώρα.

Στη σύσκεψη, όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, εκτός από τις εξελίξεις στην Κύπρο, έγινε μόνο μια αναφορά στη διοικητική μεταρρρύθμιση, για την οποία εκτιμησε πως θα έχει σημαντικά αποτελέσματα. «Τέτοια μεταρρύθμιση δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Πάντως για άλλη μια φορά διέψευσε κατηγορηματικά σενάρια περί απολύσεων στο Δημόσιο ενώ αναφέρθηκε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών της διοίκησης καθώς και σε αξιολογήσεις προσωπικού. «Ο πυρήνας της μεταρρύθμισης είναι η αξιολόγηση δομών και προσώπων, η κινητικότητα», τόνισε. 

Για το ειδικό τέλος δεν έγινε αναφορά στη σύσκεψη, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ωστόσο ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του πως «εάν το ΕΕΤΗΔΕ επαναληφθεί θα πρόκειται για νέο μέτρο και νέο μέτρο δεν πρέπει να υπάρξει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή