Κύπρος: Ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης ζητεί το ΔΗΚΟ

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 16:21
EPA/Christos Theodorides

Κόσμος περιμένει στην ουρά για να βγάλει λεφτά από μηχάνημα ATM σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λευκωσία, στην Κύπρο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της τρόικας αποφάσισαν να επιβληθεί εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε κυπριακές τράπεζες και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.

A- A A+

«Απαράδεκτους» χαρακτηρίζει το συμπολιτευόμενο ΔΗΚΟ «τους εκβιασμούς, που ασκήθηκαν σε βάρος της Κύπρου, από διάφορους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα τονίζει την ανάγκη να αποφευχθεί κλίμα πανικού και να υπάρξει ψύχραιμη και αποφασιστική διαχείριση της κατάστασης και προσθέτει ότι πριν διαμορφωθούν πολιτικές τοποθετήσεις επί του περιεχομένου της συμφωνίας, πρέπει να προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση.

Το Κίνημα Οικολόγων θα εξετάσει την κατάσταση της οικονομίας στην πολιτική επιτροπή, όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Περδίκης, ο οποίος τόνισε πως χρειάζεται πλήρης ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και για το ακριβές περιεχόμενο των δεσμεύσεων της κυπριακής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή