Ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε σε εκκλησία της Ρώμης

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 11:35
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Ο νεοεκλεγείς πάπας μετέβη στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, την παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, και προσευχήθηκε μπροστά από τη διάσημη εικόνα της, που αποκαλείται «Salus Populi Romani» ή Προστάτιδα του Ρωμαϊκού Λαού.

A- A A+

Σχεδόν 12 ώρες μετά την εκλογή του ο πάπας Φραγκίσκος ο Α' εξήλθε νωρίς σήμερα το πρωί από το Βατικανό για να προσευχηθεί σε εκκλησία της Ρώμης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Εκτός Βατικανού η πρώτη προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου

Σχεδόν 12 ώρες μετά την εκλογή του στη θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, έφυγε από το Βατικανό για να προσευχηθεί στη Βασιλική της «Santa Maria Maggiore», στη Ρώμη. Ο νέος Πάπας προσευχήθηκε για πνευματική καθοδήγηση στο δύσκολο έργο που τον περιμένει, με την καθολική εκκλησία να δοκιμάζεται από σκάνδαλα διαφθοράς. Στην πρώτη του έξοδο από το Βατικανό, «Ο Φραγκίσκος των φτωχών», που ξεκίνησε από τις φαβέλες της Αργεντινής για να βρεθεί στο παπικό θρόνο, προσευχήθηκε μπροστά στη φημισμένη εικόνα της Παναγίας η οποία θεωρείται προστάτιδα της Ρώμης.

Ο νεοεκλεγείς πάπας μετέβη στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, την παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, και προσευχήθηκε μπροστά από τη διάσημη εικόνα της, που αποκαλείται «Salus Populi Romani» ή Προστάτιδα του Ρωμαϊκού Λαού.

«Μας μίλησε εγκάρδια, σαν πατέρας. Μας ειδοποίησαν 10 λεπτά νωρίτερα για την άφιξη του πάπα», είπε ο πατήρ Λουντοβίκο Μέλο, ένας ιερωμένος που προσευχήθηκε μαζί με τον πάπα.

Αργότερα εντός της ημέρας ο πάπας πρόκειται να μεταβεί στο Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή παπική εκκλησία, νότια της Ρώμης, όπου θα συναντήσει τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο, ο οποίος τον περασμένο μήνα, παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους γήρατος και υγείας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βατικανό: Η επόμενη μέρα μετά την εκλογή του νέου Ποντίφικα

Mια ημέρα μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, στην Αγία Έδρα, το Βατικανό προσπαθεί να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς. Η εκλογή του 266ου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, καθώς το όνομα του δεν βρισκόταν ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψήφιους.

Νωρίτερα μετέβη ο ίδιος με αυτοκίνητο του Βατικανού στο καθολικό κέντρο φιλοξενίας κληρικών, όπου διέμενε μέχρι την έναρξη του κονκλάβιου, προκειμένου να πάρει τις αποσκευές του.

Το κέντρο φιλοξενίας βρίσκεται κοντά στην κεντρική Πιάτσα Ναβόνα και πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι είναι τουλάχιστο ασυνήθιστο και ένδειξη ανανέωσης για έναν νεοεκλεγέντα ποντίφικα ότι επιλέγει να φροντίσει προσωπικά άκρως πρακτικές υποχρεώσεις σαν και αυτή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή