Λευκός καπνός από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα

Εξελέγη νέος Πάπας
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 20:11
Youtube/AssociatedPress

Λευκός καπνός αναδύεται από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα.

A- A A+

Λευκός καπνός εξήλθε από την καπνοδόχο του παρεκκλησίου της Καπέλα Σιστίνα, ένδειξη ότι η διαδικασία εκλογής νέου προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα σήμαναν και οι καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί οι οποίοι υπέμειναν επί ώρες το κρύο και τη βροχή ξέσπασαν σε εκδηλώσεις χαράς μόλις αντιλήφθηκαν την έξοδο λευκού καπνού.

Πολλοί ανέκραξαν μαζικά «Habemus Papam!», παραδοσιακή λατινική φράση η οποία είναι συνδεδεμένη με την εκλογή Ποντίφικα και σημαίνει «Έχουμε Πάπα!».

Η εκλογή του νέου Πάπα προέκυψε νωρίτερα του αναμενομένου, με τους 115 καρδινάλιους εκλέκτορες να ολοκληρώνουν τη διαδικασία σχεδόν 26 ώρες μετά την έναρξη του κονκλαβίου.

Η ταυτότητα του νέου Ποντίφικα θα ανακοινωθεί από το κεντρικό μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου περίπου στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

Μεγαλώνει η κοσμοσυρροή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

O νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας φοράει τα νέα του άμφια κι ετοιμάζεται να εμφανιστεί από την στοά του Αγίου Πέτρου, για να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό στους πιστούς και να τους ευλογήσει.

Σύμφωνα με αναλυτές οι οποίοι μίλησαν στην ιταλική κρατική τηλεόραση RAI, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο νέος Πάπας να είναι ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα, 72 ετών.

Αν η συγκεκριμένη εκτίμηση επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον πρώτο ιταλό Ποντίφικα μετά από 35 χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή