Νεκρός στη Συρία αξιωματούχος της ΕΕ

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε η βαρόνη Άστον
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 15:41
A- A A+

Μέλος της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συρία έχασε τη ζωή του από επίθεση με ρουκέτα σε προάστιο της Δαμασκού.

Πρόκειται για τον Σύρο Αχμάντ Σιχαντέχ, πολιτικό αξιωματούχο της ΕΕ, ο οποίος έχεσε τη ζωή του στη Νταράγια, στα νοτιοδυτικά της συριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Ο Σιχαντέχ ζούσε στην περιοχή και σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια σε κατοίκους της συνοικίας, σημειώνει σε δήλωσή της η κ. Άστον.

Στη δήλωση δεν ξεκαθαρίζεται ωστόσο ποιο από τα δύο στρατόπεδα του συριακού εμφυλίου θεωρείται υπεύθυνο για το θάνατο του σύρου αξιωματούχου της ΕΕ.

Σύμφωνα με το δίκτυο των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού, οργάνου των ανταρτών, δύο ρουκέτες εδάφους – εδάφους χτύπησαν την Νταράγια την Τρίτη το βράδυ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με έδρα το Λονδίνο, επίσης προσκείμενο στους αντάρτες, έκανε λόγο για βομβαρδισμό της περιοχής από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η βαρόνη Άστον κάλεσε για ακόμη μια φορά «όλες τις πλευρές» να κάνουν άμεσα βήματα για τον τερματισμό της βίας.

Η ΕΕ έχει αποσύρει όλο το διεθνές προσωπικό της από τα γραφεία της στη Δαμασκό από το Δεκέμβριο, ωστόσο το συριακό προσωπικό έχει παραμείνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή