Ανανεώθηκε η ισχύς των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Συρίας

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 17:50
A- A A+

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. αποφάσισαν να ανανεώσουν για τρεις μήνες την ισχύ των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, ωστόσο έγινε γνωστό ότι θα τροποποιήσουν το εμπάργκο όπλων ώστε να γίνει δυνατή η παροχή περισσότερης υποστήριξης με στόχο την προστασία των αμάχων.

Η απόφαση αποτελεί συμβιβασμό μετά από εβδομάδες διαφωνιών ανάμεσα στη Βρετανία, που ασκούσε πιέσεις για τη χαλάρωση της απαγόρευσης πώλησης όπλων, και άλλων χωρών που είναι αντίθετες στην εισαγωγή περισσόρων όπλων στη χώρα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Οι Ευρωπαίοι χαλαρώνουν το εμπάργκο για τη Συρία

Σε έναν συμβιβασμό για τη Συρία κατέληξαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί εξωτερικών των 27 λίγο πριν λήξει η προθεσμία για το εμπάργκο στην προώθηση οπλισμού στην περιοχή.

«Η τεχνική βοήθεια και η προστασία των αμάχων θα είναι ευκολότερη», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της βοήθειας που θα τους δοθεί.

Πολλές κυβερνήσεις ωστόσο φοβούνται ότι χαλάρωση του εμπάργκο θα εντείνει τις συγκρούσεις, ενώ θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός φτάνει στον επιθυμητό παραλήπτη.

«Δεν υπάρχει έλλειψη όπλων στη Συρία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικώ του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπόρν πριν τη σύνοδο.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή