Τελείωσε τον τίτλο με...τεσσάρα

Δε βγήκε στο γήπεδο ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 21:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΟΦΗ στην Κρήτη με 4-0 και περιμένει αύριο «στραβοπατήματα» των ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να κατακτήσει και μαθηματικά τον 40ο τίτλο στην ιστορία του. Με νίκη ενός εκ των δύο, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» μαθηματικά το πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Ούτε στο «Γεντί Κουλέ» σταμάτησε ο Ολυμπιακός. Η διαφορά δυναμικότητας των Πειραιωτών με τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας επιεβαιώθηκε γι' άλλη μια φορά. Το γρήγορο γκολ του Τζιμπούρ (7΄) από την ασίστ του Αμπντούν ανάγκασε τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη να βγουν στην επίθεση, γεγονός που έδινε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν ανοικτούς χώρους στην αντεπίθεση.

Τουλάχιστον, άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες έχασε στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός για να «καθαρίσει» νωρίτερα το παιχνίδι, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Λαμπρόπουλο, αλλά ο Μέγερι έκανε σπουδαία επέμβαση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Μασάντο, Τζιμπούρ και Βλαχοδήμος είχαν «αγγίξει» νωρίτερα το δεύτερο γκολ, που δεν ήρθε, παρά τον πολύ γρήγορο ρυθμό που έδωσαν και οι δύο ομάδες στα πρώτα 45 λεπτά.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού «σφραγίστηκε» στο δεύτερο μέρος με άλλα τρία γκολ απέναντι στον ΟΦΗ που δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στο 69΄  με κεφαλιά από σέντρα του Χολέμπας έκανε το 2-0, ενώ στο 78΄ ο Τζιμπούρ στάθηκε τυχερός μετά από την απομάκρυνση της μπάλας που επιχείρησε ο Μπούρμπος και χρίστηκε σκόρερ (3-0). Με το γκολ αυτό ο Αλγερινός έφτασε τα 20 στο πρωτάθλημα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με άλλη μία κεφαλιά (τρίτη στο ματς) ο Τάσος Παπάζογλου στο 86ο λεπτό.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις