Τα σχέδια του Μίτσελ για τον Θρύλο

Ο Ισπανός τεχνικός σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στη «Marca»
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 19:08
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ.

A- A A+

Να φέρει τον Ολυμπιακό στο δρόμο της ευρωπαϊκής καταξίωσης είναι ο μεγάλος στόχος του Μίτσελ, όπως άλλωστε και της διοίκησης που επέλεξε τον Ισπανό τεχνικό ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο.

Η μεγάλη δόξα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας παραχώρησε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Marca», στην οποία υπογράμμισε την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο, τον τρόπο μετάβασης προς το ζητούμενο, δηλαδή μια ομάδα ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ρωτήθηκε για τα μελλοντικά σχέδιά του, μεταξύ των οποίων ο πάγκος των «φούριας ρόχας».

Μεταξύ άλλων, ο Μίτσελ μίλησε για:

Το αν αποτελεί πισωγύρισμα η έλευσή του στην Ελλάδα: «Με τίποτα. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για να γνωρίσουμε και άλλους τρόπους κατανόησης του ποδοσφαίρου και της δουλειάς μας».

Τι του ζητήθηκε από τη διοίκηση: «Είναι πολύ μεγάλη ομάδα και θέλει να γίνει πιο γνωστή διεθνώς. Στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι στην 33η θέση, όμως θέλουν να φτάσουν ψηλότερα, δεν θέλουν μόνο το πρωτάθλημα αλλά και καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη».
Το μέγεθος που αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός: «Ένας τεράστιος σύλλογος στην Ελλάδα, με μια μεγάλη κοινωνική μάζα πίσω του. Εδώ υπάρχει η πίεση που υπάρχει στις τοπ ομάδες κάθε χώρας και είναι μεγάλη».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχει καλούς παίκτες, ποδοσφαιριστές με ποιότητα, αλλά θα πρέπει να ανέβει σε επίπεδο ανταγωνισμού και σε ρυθμό παιχνιδιού».

Τους αγώνες με τη Λεβάντε: «Αυτό είπα στην ομιλία μου προς τους παίκτες, πως πρέπει να μας γίνει μάθημα στο δρόμο προς την κατανόηση της έντασης και του ρυθμού που πρέπει να έχουμε στο παιχνίδι μας για να καταφέρουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Αυτό που ισχύει στην Ελλάδα δεν φτάνει στο επίπεδο που υπάρχει στην Ευρώπη».

Τη μετάβαση στη «νέα εποχή»: «Την αλλαγή θα την κάνουμε τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Τώρα δίνουμε μορφή για να είμαστε έτοιμοι μετά να ανοίξουμε την πόρτα μας στους στόχους που έχουμε θέσει».

Το αν θα προτιμήσει Ισπανούς ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι: «Δεν το ξέρω... Το ψάχνουμε και αναλύουμε τα δεδομένα για ένα ρόστερ 25 παικτών. Μελετάμε δανεισμούς, αποχωρήσεις. Σκεφτόμαστε να έρθουν 6 με 8 ποδοσφαιριστές και να μη γυρίσουμε την πλάτη μας σε κανέναν».

Την αγάπη του κόσμου για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Είναι φυσιολογικό. Έκανε εκπληκτική δουλειά, έβαλε τις βάσεις για να αλλάξει το μέλλον του συλλόγου. Είναι φυσιολογικό που όλος ο κόσμος εδώ μιλά με καλά λόγια για τον Βαλβέρδε».

Τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν είναι κάτι που βρίσκεται στα πλάνα μου. Εκτός αυτού η Ρεάλ έχει προπονητή με συμβόλαιο που τρέχει κι έτσι δεν υπάρχουν πολλά να πούμε».

Την Εθνική Ισπανίας μετά την αποχώρηση του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε: «Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο ομοσπονδιακός που θα αναλάβει δεν θα πρέπει να είναι στην τελευταία φάση της καριέρας του, κάτι που φαίνεται σα νόμος όλα αυτά τα χρόνια».

Το αν προετοιμασμένος για τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα: «Ναι, όπως είναι και οι Βαλβέρδε, Μπενίτεθ, Μανθάνο, Καπαρός...»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις