Ευ. Βενιζέλος: Η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα

Συνάντηση με τρόικα
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 13:20
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας, η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα.

A- A A+

Την κάθετη αντίθεσή του στη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας, συμπληρώνοντας ότι ενδεχόμενες αποκλίσεις στους στόχους πρέπει να αντιμετωπιστούν αποκλειστικά από αναπτυξιακού τύπου παρεμβάσεις.

Οπως είπε, η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα.

Η συνάντηση, διάρκειας περίπου 1,5 ώρας, έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και σε αυτήν συμμετείχαν ο αρμόδιος εισηγητής της Κ.Ο. για θέματα υπουργείου Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, οι ξένοι τεχνοκράτες εκτίμησαν ότι η εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν και πως έχει διαμορφωθεί ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για την αναγκαιότητα να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το θέμα της γραφειοκρατίας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και πως η Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργητικό ρόλο, κυρίως όσον αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και στην ανάγκη να ανοίξει η αγορά ακινήτων και να δοθεί ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα.

Επιπλέον, συζητήθηκε και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με τον κ. Βενιζέλο να υποστηρίζει, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ότι είναι προς όφελος των τραπεζών να διευκολυνθούν.

Κατά τις ίδιες πηγές δεν έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπάρχει η «αίσθηση» ότι είναι η πρώτη φορά που η τρόικα συζητά ουσιαστικά για θέματα ανάπτυξης, διότι βλέπει μια καλύτερη εικόνα της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή