Φ. Κουβέλης: Eκτός τόπου και χρόνου οι εμμονές σε απολύσεις

«Άλλο αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή»
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 11:55
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου, αφού με το σχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

A- A A+

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου, αφού με το σχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Σε δήλωσή του για την οικονομία ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει την ανάγκη να απελευθερωθούν άμεσα πόροι για αναπτυξιακά έργα, να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν δουλειές και να υπάρξουν έκτακτα μέτρα υποστήριξης των ανέργων.

Αναφερόμενος στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών, αλλά και ρυθμίσεις διευκόλυνσης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ μαζεμένες υποχρεώσεις ετών, τονίζοντας ότι «άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή».

Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στον ευρωπαϊκό νότο, οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή».

«Πρέπει η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει, επιτέλους, η αναπτυξιακή πορεία. Οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει ο κ. Κουβέλης.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή