Φ. Κουβέλης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο

«Ειδική μέριμνα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο»
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 21:00
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά το τέλος της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως η μεταρρύθμιση προχωρά - και πρέπει να προχωρήσει - και στο πλαίσιο αυτό θα απομακρυνθούν όλοι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.

ΝΕΤ

Σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε πως θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη θέση για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει μια ειδική μέριμνα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ στόχος είναι η κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων και προτεραιότητα η ανάπτυξη.

Μάλιστα, δήλωσε πως έκανε μια πρόταση - που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - για προγραμματικές συμφωνίε μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών ώστε να χρηματοδοτηθεί η αγορά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα των αγροτών και ειδικότερα τα μέτρα για ένταξη σε συνταξιοδότηση όσων γεννήθηκαν στο 1948-49.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή