Φόρμουλα 1: Πωλείται η Cosworth

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 23:15
UPD:19/10/2012 00:30
A- A A+

H προσπάθεια της εταιρείας για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς δεν τελεσφόρησε λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Αν και τo δ.σ. περίμενε για περίπου 18 μήνες κάποια θετική εξέλιξη, ο φόβος της οικονομικής αβεβαιότητας και κινδύνου έλλειψης ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές, οδήγησαν στην απόφαση πώλησης της εταιρείας. Σύμφωνα με τους Times για την αγορά υπάρχει πιθανό ενδιαφέρον από την Rolls Royce και άλλες αεροδιαστημικές εταιρείες.

Η Cosworth προμηθεύει με κινητήρες τις HRT και Marussia, αντίστοιχα ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη των υπερτροφοδοτούμενων V6 που θα χρησιμοποιούνται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2014. Η εταιρεία ενεπλάκη πρώτη φορά με την Formula 1 το 1963 και έχει κερδίσει 155 αγώνες την περίοδο 1967 – 1983. Αν και το πελατολόγιο της συρρικνώθηκε από τις τέσσερις στις δύο μόλις ομάδες, η εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει την εμπλοκή της με το άθλημα και την εξέλιξη των νέων κινητήρων που θα απαιτούνται από το 2014 και έπειτα.

«Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αν θα μπορούσαμε να βρούμε έναν βιώσιμο εμπορικά τρόπο για να παρέχει μία ανταγωνιστική πλατφόρμα σε ορισμένους πελάτες, θα θέλαμε να το κάνουμε. Βρισκόμαστε σε χρήσιμες διαπραγματεύσεις και ελπίζουμε ότι θα βρούμε έναν τρόπο να συμμετάσχουν. Μετράμε ήδη 54 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά στην Formula 1. Διαθέτουμε ανθρώπους με πάθος που θέλουν να μείνουν στην Formula 1 και θα θέλαμε να μείνουμε εκεί. Δουλεύουμε πάνω στον κινητήρα εδώ και 18 μήνες», δήλωσε ο Κιμ Σπίρμαν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

H Cosworth ανήκει στους Τζέρι Φόρσαϊθ και Κέβιν Κάλκχοβεν, οι οποίοι την αγόρασαν πριν από οκτώ χρόνια από την Ford.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις