Θρίαμβος Ολυμπιακού με Ντόρτμουντ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 23:41
UPD:20/10/2011 01:18

A- A A+

Κόντρα στη Μαρσέιγ και την Αρσεναλ στις δυο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα από τους αντιπάλους τους. Η τρίτη φορά, όμως, θα ήταν και φαρμακερή...

Εκμεταλλευόμενοι όλα τα λάθη των αντιπάλων τους, παίζοντας άψογα στην αντεπίθεση και κλείνοντας τους περισσότερους δρόμους προς την εστία της ομάδας τους, οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών κατάφεραν και πήραν πανάξια τη νίκη και τους τρεις βαθμούς από μια «αφελή» ομάδα.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας αναμφίβολα έχουν ρόστερ, το οποίο ξεχειλίζει από ταλέντο, αλλά στο «Καραϊσκάκη» υποκλίθηκαν στο πάθος του Ολυμπιακού και στο πλάνο του Ερνέστο Βαλβέρδε, που εξουδετέρωσε όλα τα ατού τους.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης μπορεί να μπήκαν πιο δυνατά και να έβγαλαν με ευκολία φάσεις μπροστά από την εστία του Φράνκο Κοστάντσο, την πρώτη φορά, όμως, που οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν με επιτυχία την αντίπαλη εστία, έφτασαν και στο γκολ.

Μόλις στο 8' σε φάση διαρκείας στα καρέ των Γερμανών ο Μαρκάνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χολέμπας με καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή του Βεϊντενφέλερ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το γρήγορο γκολ, πάντως, δε πτόησε τους ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ, που συνέχισαν να ακολουθούν πιστά το σχέδιο που είχαν καταστρώσει και το οποίο προέβλεπε ποδόσφαιρο κατοχής και πίεση ψηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι, λοιπόν, έφτασαν στην ισοφάριση στο 26' με τον Λεβαντόφκσι, σε μια φάση, βέβαια, που κοιμήθηκε η άμυνα του Ολυμπιακού και άφησε τον επιθετικό της Ντόρτμουντ ανενόχλητο να σουτάρει από το ύψος της περιοχής του Κοστάντσο.

Η ισοφάριση μπορεί από τη μια να άγχωσε τους φίλους των γηπεδούχων, από την άλλη όμως λειτούργησε ως σημείο αφύπνισης για τους Πειραιώτες. Μόνο μετά το 1-1 αποφάσισαν να πάρουν ξανά τις τύχες στα χέρια τους και να φτάσουν έτσι σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Τζιμπούρ με παλικαρίσια ενέργεια ήταν αυτός που νίκησε τον Βεϊντενφέλερ για να κάνει το 2-1 πέντε λεπτά πριν οι δυο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν επανέλαβε ποτέ τα λάθη του πρώτου μέρους και κατά συνέπεια απειλήθηκε ελάχιστα από τους Γερμανούς. Οι της Ντόρτμουντ σαν να ξέχασαν πως έπαιζαν μέχρι εκείνο το σημείο, αποφάσισαν να το γυρίσουν στις μακρινές σέντρες της απελπισίας, που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, πέρα απ' το να κάνουν εύκολη τη δουλειά των Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλου.

Στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις και το 3-1 έμοιαζε θέμα χρόνου. Εν τέλει αυτό προήλθε από μια στημένη μπαλιά με εκτελεστή τον εξαιρετικό Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος σημάδεψε το κεφάλι του Μοντεστό για να καταλήξει μέσω αυτού στα δίχτυα.

Μετά και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής η Αρσεναλ με τη νίκη της με 1-0 επί της Μαρσέιγ μέσα στο Βελοντρόμ οδηγεί την κούρσα στον 6ο Όμιλο με επτά βαθμούς και την ακολουθούν οι Γάλλοι με έξι πόντους. Τρίτος είναι ο Ολυμπιακός με τρεις και τελευταία η Ντόρτμουντ με έναν.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις