Ικανοποιημένος ο Βαλβέρδε

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 01:13
UPD:08:33

A- A A+

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού ότι χαίρεται για δυο λόγους. Για την επικράτηση κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο και για τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο Champions League.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τους πρώτους μας τρεις βαθμούς. Για μένα διπλή η χαρά γιατί είναι οι πρώτοι μου τρεις βαθμοί στο Champions League. Είμαστε πολύ χαρούμενοι επίσης γιατί η Ντόρτμουντ είναι μία πολύ καλή και πολύ δύσκολη αντίπαλος. Είναι πολύ καλή ομάδα. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Στο πρώτο για εμάς ήταν δύσκολα τα πράγματα.

Στο δεύτερο μέρος πήγαμε πολύ καλύτερα. Ισορροπήσαμε το ματς. Το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει αισιοδοξία για τα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και για τον κόσμο μας που δημιούργησε πολύ καλή ατμόσφαιρα», σχολίασε.

Ακολούθως τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως στην επανάληψη έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά γιατί είχαμε πολλά προβλήματα. Η Ντόρτμουντ μας πίεσε πολύ. Ειδικά στο Α' μέρος είχαμε προβλήματα. Τα πρώτα 20 λεπτά ήταν πολύ δύσκολα για εμάς καθώς χάσαμε φάσεις και μπαλιές. Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στην περιοχή μας. Δυσκολευτήκαμε πολύ. Προσαρμοστήκαμε. Παίξαμε καλύτερα. Έπρεπε να τραβηχτούμε πίσω γιατί πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να τους κάνουμε ζημιά με αντεπιθέσεις ».

Ακόμα, για τη σημασία της νίκη, τόνισε: «Οι τρεις βαθμοί σήμερα μας βοηθάνε πάρα πολύ στο να πάμε με πιο μεγάλη αισιοδοξία στα επόμενα ματς. Είναι πολύ σημαντικοί. Ξέραμε πως εάν χάναμε θα μέναμε εκτός Ευρώπης. Έχουμε, όμως, έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά και δύσκολα εκτός έδρας ματς».

Στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης τα έριξε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, για την ήττα της ομάδας του.

«Έχουν διαφορά στην ποιότητα οι ομάδες του Champions League με εκείνες της Bundesliga. Το πιο μεγάλο πρόβλημα που έχουμε εμείς είναι η έλλειψη συγκέντρωσης. Ειδικά σήμερα, που ο αντίπαλος αμύνθηκε όπως μπορούσε και έκανε το παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος από ότι τον περίμενα. Θεωρώ ότι είναι μία καλή ομάδα, όπως ανέφερα και πριν τον αγώνα. Πιστεύω πως στο ματς με την Μαρσέιγ έπρεπε να κερδίσει. Δεν με εκπλήσσει το αποτέλεσμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις