Κλείσιμο και συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ προανήγγειλε η κυβέρνηση

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 17:21
UPD:17:24
AΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Το κλείσιμο και τη συγχώνευση δεκάδων δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε, κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε μια «πολιτική νοικοκυρέματος των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας» και «μια πολιτική μείωσης των αμοιβών των προέδρων των διευθυνόντων συμβούλων και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων».

Ερωτηθείς για το ύψος των περικοπών αυτών, ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι κάτι «προκρούστειο», ωστόσο επισήμανε ότι έχουν γίνει πολλές αναφορές για «σκανδαλώδεις αμοιβές».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε ακόμα ότι κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, η εξειδίκευση των στόχων του στα επιμέρους υπουργεία και η διαμόρφωση ενός χρονοδιαγράμματος για την παρακολούθηση της εξέλιξής του. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή