Γ. Παπανδρέου: «Δεχόμαστε επίθεση»

Κάλεσμα σε συστράτευση
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 18:52
UPD:03/10/2012 17:49

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού… Έχουμε γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης... Οι όροι δανεισμού γίνονται ολοένα και πιο επαχθείς... Οι διεθνείς αγορές παίζουν με τη μοίρα μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

A- A A+

Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και είναι εκτεθειμένη στην κερδοσκοπία τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο τη διαφάνεια, που διεξάγεται ύστερα από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

«Δεχόμαστε επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού… Έχουμε γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης... Οι όροι δανεισμού γίνονται ολοένα και πιο επαχθείς... Οι διεθνείς αγορές παίζουν με τη μοίρα μας».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα μας στο γκρεμό… Ζητάω από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στήριξη», πρόσθεσε και προανήγγειλε διμερείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο για την οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά και στις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για μπλόκα και πως όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Δεν έχουμε τα περιθώρια για μικροδιευθετήσεις, δεν έχουμε τα περιθώρια να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα και απεργίες, όλοι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Να αποτινάξουμε το βραχνά»

«Ο αγώνας μας είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από το βραχνά της κηδεμονίας και της κερδοσκοπίας. Ελάτε να αποτινάξουμε τις αλυσίδες της επιτήρησης και της κηδεμονίας», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Επίθεση στη N.Δ.

«Κάνατε την Ελλάδα αναξιόπιστη και εκτεθειμένη στην κερδοσκοπία», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτοντας πως η έλλειψη διαφάνειας είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή