Αλ. Τσίπρας: Καμία συναίνεση σε επικοινωνιακά παιχνίδια

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 22:32
UPD:22:38
A- A A+

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Από το βήμα τςη Βουλής, μίλησε για επικοινωνιακά παιχνίδια, ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην συνδέει την προσπάθεια για έξοδο από την οικονομική κρίση με τον πόλεμο κατά της διαφθοράς.

Πιο αναλυτικά, αφού τόνισε πως το πρόβλημα της διαφθοράς δεν λύνεται ούτε με συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε με προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, έβαλε κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:

«Έχουν περάσει 10 χρόνια, είχαμε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και δύο εναλλαγές κυβερνήσεων, όλες στο όνομα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Χάσαμε όλες τις ευκαιρίες. Χάσαμε δύο συνταγματικές αναθεωρήσεις, όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έδιναν διέξοδο. Δέκα χρόνια πριν και, συνάδελφοι των κομμάτων εξουσίας, σχηματίζατε ουρά για να γνωρίσετε και να συναντήσετε τον κ Χριστοφοράκο και σήμερα κανείς δεν τον γνωρίζει» σημείωσε.

Αναφερόμενος μάλιστα στην υπόθεση του Βατοπεδίου και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ματώσετε, γιατί πολύ δύσκολα θα τα βάλετε με τα οικονομικά συμφέροντα και όλο το πλέγμα της διαπλοκής. Η εξάρτηση του πολιτικού συστήματος στην δικομματική του έκφραση είναι τέτοια που οδηγεί στην καταστροφή των δημοσίων αγαθών, έτσι όπως επιβάλλει το ιδιωτικό συμφέρον. Και στα κόμματά σας υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί της εκχώρησης κάθε δημοσίου χώρου στα ποικιλώνυμα οικονομικά κέντρα».

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για προσπάθεια «απίστευτης και εξοργιστικής επίθεσης συκοφαντίας» και υποστήριξε ότι «αγωνίζονται για το δικαίωμα τους να ζουν με αξιοπρέπεια, να μένουν στον τόπο τους και να καλλιεργούν την γη τους».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις στην οικονομία, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι πέρασε από τη Βουλή σε μια συζήτηση το Πρόγραμμα Σταθερότητας και γνωστοποίησε ότι το κόμμα του θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Αποσυνδέοντας στη συνέχεια την οικονομική κρίση από τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «όσο το πολιτικό σύστημα χαϊδεύει τα αυτιά των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, των καναλαρχών τόσο θα μεγαλώνει η διαφθορά και θα υποχωρεί σε ισχύ το πολιτικό σύστημα και θα είναι όμηρος των οικονομικών συμφερόντων».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του δεν θα συναινέσει σε επικοινωνιακά παιχνίδια και σε οικονομικές πολιτικές που επιβάλλουν ξένοι οίκοι και τράπεζες που είναι και υπαίτιοι της κρίσης, όπως ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή