Γ. Καρατζαφέρης: Εχουμε τη χειρότερη οικονομία στην ΟΝΕ

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 22:10
A- A A+

Εχουμε την χειρότερη οικονομία στην ΟΝΕ, σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι άργησε να λάβει μέτρα.

Υποστήριξε ακόμη πως το πρόβλημα της χώρας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς είναι πολλοί και κοστίζουν ακριβά, διευκρίνισε όμως πως δεν είναι εχθρός καμίας τάξης αλλά «πρέπει να σπάσουμε αυγά». «Έχετε το ιστορικό καθήκον να μας βγάλετε από το αδιέξοδο» είπε προς τον κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως κληρονόμησε παθογένειες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι κατ’ ανάγκη από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Αναφερόμενος σε ζητήματα διαφάνειας, αναρωτήθηκε δε γιατί «εφόσον εμπέδωσαν ότι γίνονται σκάνδαλα» οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, αφού κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια πρόσωπα γιατί κάτι δεν έκαναν καλά, δεν προχώρησαν σε ένα βήμα παραπάνω; «Ας πάει κάποιος φυλακή. Προχωρήστε και θα είμαστε μαζί σας» ανέφερε και πρόσθεσε πως αν θέλουμε να πατάξουμε τη διαφθορά ούτε τόσος λόγος χρειάζεται, ούτε τόσες εξεταστικές και μάλιστα εξεταστικές- εξπρές.

Ο κ. Καρατζαφέρης αμφισβήτησε ότι εντός 30 ημερών μπορεί να εξεταστεί η υπόθεση της Siemens και είπε πως αν «μπορούσατε να φέρετε το Χριστοφοράκο, γιατί αυτός είναι το θέμα» θα έπρεπε να εξετάζεται δύο μήνες.

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε ότι αύριο με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής θα ζητήσει να μην αμείβονται οι βουλευτές - μέλη των Εξεταστικών Επιτροπών.

Κάνοντας αναφορά στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό το ερώτημα «αν αυτό που γίνεται στις εθνικές οδούς δεκαπέντε ημέρες είναι νόμιμο;» για να προσθέσει «αν είναι ας πάνε μέχρι το καλοκαίρι, αν είναι παράνομο κάποιος πρέπει να παρέμβει». Ανέφερε ότι χάνουμε εκατομμύρια ευρώ, η χώρα δεν λειτουργεί και - όπως είπε - δεν πρέπει να μιλήσουμε γιατί «έχουμε εκλογές αύριο και μας περιμένουν στην κάλπη».

«Κανείς δεν θέλει να χτυπηθούν οι αγρότες αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι έρμαιο του οποιουδήποτε θέλει να χτυπάει τα σωθικά της πατρίδας», είπε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός του στο νομοσχέδιο για την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες «με την πρεμούρα και τον τρόπο που το φέρνει η κυβέρνηση», ζήτησε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός και ακόμη αιτήθηκε τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που θα προτείνει την ρύθμιση. Είπε ακόμη πως χάρηκε που ο Αντ. Σαμαράς «κατάλαβε αυτά που έλεγε για τους μετανάστες και άλλαξε θέση». Συμπλήρωσε ότι σε όλη την Ευρώπη είναι ενοχλημένη «γιατί χαλάει όλη την μεταναστευτική πολιτική της», ενώ πρόσθεσε πως θα τιναχθούν στον αέρα τα Ταμεία όταν προχωρήσουν χιλιάδες ελληνοποιήσεις.

Για το σχέδιο «Καλλικράτης» ανέφερε ότι πρόκειται για «αρρωστημένη υπόθεση εκ της γεννήσεώς της» και διερωτήθηκε τι επικινδυνότητα μπορεί να κρύβει η ένωση νομών, αν ταυτοχρόνως προχωρήσουν και ελληνοποιήσεις μουσουλμάνων.

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στον προτεινόμενο από το κυβερνών κόμμα εκλογικό νόμο για να πει πως στενεύει η Δημοκρατία καθώς με αυτό το μοντέλο διορίζεται ο βουλευτής και καθίσταται ο αρχηγός του κόμματος «αυτοκράτορας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή