Πρόβα ετοιμότητας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 13:55
UPD:18:33

Πρόβα «τζενεράλε» εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών.

A- A A+

Πρόβα «τζενεράλε» εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, το τελικό δοκιμαστικό τεστ έδειξε, πως όλα είναι έτοιμα να διεξαχθούν απρόσκοπτα ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν τα αποτελέσματα με τον πιο άρτιο τρόπο, για την ανάδειξη των δεκατριών περιφερειαρχών, των 325 δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων.

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Καρακαδά, της εταιρίας Singular Logic, που υποστηρίζει τεχνικά τη διαδικασία της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, μια πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα θα έχουμε γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής και εφόσον συγκεντρωθεί, μέσω των ειδικών τηλεφώνων SRT, το 10% από τα εκλογικά κέντρα.

Γ. Ραγκούσης: Είναι όλα έτοιμα

Γ. Ραγκούσης: Είναι όλα έτοιμα

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει θέμα μετάθεσης του δεύτερου γύρου των εκλογών, ώστε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και κατά πόσο αυτό είναι συνταγματικό, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και πως γι' αυτό δεν χρειάστηκε να ενδιαφερθούν για την αντισυνταγματικότητα ή μη ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης

Εν τω μεταξύ, επιστρέφονται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που είχαν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και την Πέμπτη 4/11.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διευκόλυνσης των ψηφοφόρων που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος την Κυριακή.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε δε θα εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που έχουν αφαιρεθεί για τις παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη και κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Η εκτέλεση αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές θεωρείται αυτονόητη, ενώ στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί διοικητικό χρηματικό πρόστιμο, αυτό θα καταβάλλεται αρμοδίως πριν από την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων.

Πώς θα λειτουργήσουν τα γραφεία ταυτοτήτων

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως για την εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές την 7 και 14-11-2010, τα γραφεία ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη την επικράτεια, θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:

· Σάββατο 6 και 13-11-2010, από ώρες 08:00 έως 18:00 και

· Κυριακή 7 και 14-11-2010, από την έναρξη της ψηφοφορίας (07:00 ώρα) έως την 18:00 ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή