ΥΠΕΣ: Στόχος οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 16:00
UPD:16:41

O κ. Ραγκούσηε διευκρίνισε πως οι συμβασιούχοι έργου δεν θα καταργηθούν αμέσως, αλλά θα είναι συνεχώς μειούμενος ο αριθμός τους, δίνοντας προς την Ανεξάρτητη Αρχή την κατεύθυνση για λιγότερες προσλήψεις συμβασιούχων και περισσότερες μόνιμου προσωπικού.

A- A A+

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με μία λογική που θέτει στόχο τη μετάβαση σε ένα καθεστώς προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΣΕΠ. Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης πρόσθεσε πως «στην πορεία αυτή θα αντιμετωπίσουμε με αίσθημα δικαίου όλα τα θέματα που αυτή τη στιγμή εκκρεμούν».

«Θα προχωρήσουμε με μία λογική που θέτει στόχο να πηγαίνουμε όλο και περισσότερο σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που από κάθε άποψη είναι κατά τεκμήριο αντικειμενικές, αξιοκρατικές και συμβάλουν στην εγκατάσταση ενός αισθήματος ισονομίας, ισοπολιτείας και πάνω απ’ όλα αξιοκρατίας στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Γ. Ραγκούσης: Θα νοιαστούμε για όλα τα παιδιά με αίσθημα Δικαίου

Γ. Ραγκούσης: Θα νοιαστούμε για όλα τα παιδιά με αίσθημα Δικαίου

Διευκρίνισε πάντως πως οι συμβασιούχοι έργου δεν θα καταργηθούν αμέσως, αλλά θα είναι συνεχώς μειούμενος ο αριθμός τους, δίνοντας προς την Ανεξάρτητη Αρχή την κατεύθυνση για λιγότερες προσλήψεις συμβασιούχων και περισσότερες μόνιμου προσωπικού.

Πρόσθεσε ότι για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ το θέμα θα εξεταστεί διότι, αν καταργηθούν άμεσα, τότε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου.

Τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να νοιαστεί για όλα τα παιδιά, αναφέρθηκε στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα: «Επιτέλους κάποιος πρέπει να νοιαστεί και για τα παιδιά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και που σήμερα π.χ. στερούνται της μοριοδότησης, της προσαύξησης στη μοριοδότηση του 50%. Και αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, δεν είναι αξιοκρατικό, δεν συμβάλλει σε μια Ελλάδα της ισονομίας και της ισοπολιτείας».

Ο κ. Ραγκούσης δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης σημείωσε μεταξύ άλλων πως διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 9,89, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε πως δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις stage, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε να φύγουμε από αυτή την παθογένεια των 430 ευρώ, όπου πρόκειται για ομήρους και δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Δεν μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες του Δημοσίου από τα stage» πρόσθεσε.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ζήτησε την κατάργηση όλων των stage και των άλλων ελαστικών μορφών εργασίας και τη μονιμοποίηση όσοι εργάζονται σε αυτά http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1732149 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή