ΝΔ: Πυρ ομαδόν για την κατάργηση των stage

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 15:38
A- A A+

Πυρ ομαδόν από τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα stage.

«Χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «εκδικείται χιλιάδες παιδιά που εργάζονται στα προγράμματα stage».

«Χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρεί σε αποφάσεις που εκδικούνται χιλιάδες παιδιά τα οποία εργάζονται στα Προγράμματα Stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε τέλος από το ΠΑΣΟΚ «να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο έτσι ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος επίλυσης του θέματος».

Αιχμηρή ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα. «Συνθλίβοντας τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων δεν μειώνονται τα δημόσια ελλείμματα, φωτίζεται απλώς το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνθλίβοντας τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων δεν μειώνονται τα δημόσια ελλείμματα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Η κυβέρνηση δείχνει το… "κοινωνικό της πρόσωπο", αντί να εξαγγείλει μονιμοποίηση, προαναγγέλλει διώξεις, σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία μόλις έγινε κυβέρνηση φρόντισε να μονιμοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση των stage http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1732038 .

«Η κυβέρνηση δείχνει το… «κοινωνικό της πρόσωπο», αντί να εξαγγείλει μονιμοποίηση, προαναγγέλλει διώξεις», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

«Με όσα ακούσαμε χθες από τους υπουργούς, διογκώνει αντί να λύσει ένα πρόβλημα έντονα κοινωνικό που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τόσο για τους συμβασιούχους έργου όσο και για τα stage», πρόσθεσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι δυνατόν το 2009 να επιτρέψουμε ρεβανσιστικές συμπεριφορές. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε 300.000 συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στο δρόμο. Στο κάτω κάτω κανείς πολίτης δε χρωστά να πληρώνει τις αμαρτίες του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή