Στην αντεπίθεση ο Κ. Κιλτίδης

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 16:42
UPD:22:16
A- A A+

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/11/1589629.htm .

Αφού εκφράζει την έκπληξή του για όσα ανέφερε ο κ. Ιωάννης Μουρμούρας σχετικά με την αποδοχή της υπ'αριθ.161/2008 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο κ. Κιλτίδης υποστηρίζει ότι πρόκειται είτε για «άγνοια του όλου θέματος που πρέπει να διερευνηθεί», είτε για «εσκεμμένη διαστρέβλωση των γεγονότων» με σκοπό τη δυσφήμισή του.

O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Ο υφυπουργός υπογραμμίζει ότι ουδεμία διοικητική πράξη έχει αποσταλεί εγγράφως από τον ίδιο ή από εποπτευόμενη υπηρεσία κατά τις αρμοδιότητές του και προσθέτει:

«Η αποδοχή της υπ΄αριθ.161/2008 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρεται σαφέστατα στο πως πρέπει να θεωρείται η συγκεκριμένη έκταση μέχρι την έκδοση της Γνωμοδότησης. Πρόκειται για ερμηνεία εννοίας και όρου που δε βρίσκεται σε αντιστοιχία με την κείμενη Δασική Νομοθεσία. Είναι δε άξιο προσοχής το γεγονός ότι καμία αρμόδια εμπλεκόμενη υπηρεσία, αν και της ζητήθηκε επιμόνως, δεν επιχείρησε ερμηνεία, τουναντίον τήρησε στάση αναμονής ενόψει έκδοσης της Γνωμοδότησης».

«Με ιδιαίτερη προσοχή, οι εποπτευόμενες από εμένα Δασικές Υπηρεσίες υπενθύμιζαν και εν τέλει απέστειλαν στις 4.8.2008 την τελεσίδικη άποψή μας, ότι δηλ. ο χαρακτήρας της έκτασης θα καθορισθεί κατά τα προβλεπόμενα από τα άρθρα 14 και 10 του Ν.998/79 (Πράξη χαρακτηρισμού και Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων)», σημειώνει ο κ. Κιλτίδης.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι μέχρι τώρα δεν ζήτησε «οίκοθεν» πράξη χαρακτηρισμού, «διότι θα ήταν αντιδεοντολογικό και εύκολα θα μπορούσε να παρερμηνευθεί από οιονδήποτε». «Τούτο βεβαίως κατά την κείμενη νομοθεσία θα γίνει -συμπληρώνει- όταν ζητηθεί ή και τώρα εάν κάποιος ενδιαφερόμενος πολίτης το ζητήσει».

«Είναι λυπηρό σε μια έκταση που τεμαχίστηκε και διαμοιράστηκε για ογδόντα ολόκληρα χρόνια ως δασική μη προστατευόμενη και ουδείς έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την εφαρμογή της Δασικής Νομοθεσίας, σήμερα που έχουμε θέσει το πλαίσιο για την προστασία της, να διαστρεβλώνονται τόσο κατάφωρα τα γεγονότα και να «βιάζεται» η αλήθεια και η κοινή λογική», τονίζει ο υφυπουργός και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι σε τυχόν αναφορές οιουδήποτε που έχουν δυσφημιστικό περιεχόμενο, είναι αυτονόητη η προσφυγή του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή